340
| YouTube/ΣΚΑΪ

Μάκης Βορίδης: Είδα Πολάκη στη Βουλή και θυμήθηκα τον Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2022, 10:19
|YouTube/ΣΚΑΪ

Μάκης Βορίδης: Είδα Πολάκη στη Βουλή και θυμήθηκα τον Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2022, 10:19

Αντιφατική χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βοριδης, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «να ζητεί εναγωνίως εκλογές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ για τα σόου Πολάκη στη Βουλή υποστήριξε ότι του έφεραν στη μνήμη σκηνές στο κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη.

«Με τη συμπεριφορά Πολάκη θυμήθηκα ξανά κάτι το οποίο είχαμε εξαλείψει στο κοινοβούλιο, θυμήθηκα τον Κασιδιάρη. Συμπεριφορές με ύβρεις, “τσίγκινα σωβρακάκια” και “τσίγκινα κράνη”, απόλυτη περιφρόνηση θεσμικής τάξης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης.

«Υπάρχει αύξηση έντασης. Υπήρξε μια οξύτατη ομιλία Τσίπρα, βλέπω τη συμπεριφορά Πολάκη, ακόμα κι αν θεωρήσει κανείς ότι είναι μια κατηγορία από μόνος του και εκεί υπάρχει έξαρση, σε αυτή την κατηγορία (…) Η συμπεριφορά του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς γίνεται ανεκτή, γίνεται μανιέρα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επιλέγει την ένταση», θέλησε να επισημάνει ο υπουργός Εσωτερικών.

Οσον αφορά την ενέργεια του προεδρεύοντος της συνεδρίασης της Δευτέρας στη Βουλή, Χαράλαμπου Αθανασίου, να αφαιρέσει τον λόγο από τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Βορίδης  σημείωσε: «Το προεδρείο, και να διαφωνούμε, έχει την ευθύνη της συζήτησης, υπάρχει μομφή κατά του προέδρου αν ένα κόμμα θεωρήσει ότι αδικείται».

«Και εγώ –είπε σχολιάζοντας το σόου Πολάκη το βράδυ της Δευτέρας στο βήμα της Βουλής– έχει τύχει να αισθάνομαι ότι αδικούμαι ως ομιλών από τον τρόπο που συντονίζει τη συζήτηση το προεδρείο, αλλά δεν τα σπάμε ούτε καταλαμβάνουμε το βήμα, ούτε λέμε ότι δεν κατεβαίνουμε, ούτε λέμε ότι δεν συμμορφωνόμαστε».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο υπουργός έκανε λόγο για αντιφατική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Το να ζητάς αγωνιωδώς εκλογές όταν τα τελευταία 2,5 χρόνια και το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακόμα και μετά τον χιονιά, υπάρχει εν πολλοίς αμετάβλητη διψήφια διαφορά, τι νόημα έχει;», διερωτήθηκε, εκτιμώντας ότι «το αίτημα των εκλογών θα ήταν απολύτως αυτοκαταστροφικό, αν το έπαιρνε κανείς σοβαρά».

Οσο για τον εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, ο κ. Βορίδης ήταν σαφής.

«Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και είμαι πεπεισμένος ότι θα την έχουμε» τόνισε, διαψεύδοντας ότι υπάρχουν συζητήσεις σε κυβέρνηση και ΝΔ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να ευνοείται η αυτοδυναμία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...