221
Το βράδυ της Πέμπτης ο βρετανός πρωθυπουργός πέταξε το… πτώμα του σε ένα χαντάκι του Γιόρκσαϊρ για να εντυπωσιάσει το ακροατήριό του που ήταν αστυνομικοί | Danny Lawson/PA Wire/Pool via REUTERS

Μακάβριος Μπόρις: «Κάλλιο πτώμα σε χαντάκι, παρά μέσα στην ΕΕ»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 21:48
Το βράδυ της Πέμπτης ο βρετανός πρωθυπουργός πέταξε το… πτώμα του σε ένα χαντάκι του Γιόρκσαϊρ για να εντυπωσιάσει το ακροατήριό του που ήταν αστυνομικοί
|Danny Lawson/PA Wire/Pool via REUTERS

Μακάβριος Μπόρις: «Κάλλιο πτώμα σε χαντάκι, παρά μέσα στην ΕΕ»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 21:48

«Καλύτερα να με βρουν σκοτωμένο σε ένα χαντάκι παρά να αναβάλω το Brexit» – αυτή τη φρικαλέα «δήλωση αποφασιστικότητας» έκανε το βράδυ της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, επαναλαμβάνοντας κιόλας ότι πρέπει να διεξαχθούν εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα του Οκτωβρίου «για να αποφασίσει ο λαός».

Ο Τζόνσον μίλησε σε κοινό αστυνομικών, στο Γιόρκσαϊρ, και μάλλον για αυτόν τον λόγο η ομιλία του διανθίστηκε με εικόνες της αστυνομικής ρουτίνας, εγκληματικές, με χαντάκια δηλαδή και πτώματα.

«Πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου» επανέλαβε, δείχνοντας ότι δεν τον πτόησαν οι αλλεπάλληλες ήττες του στο κοινοβούλιο, με σπουδαιότερη την έγκριση του νομοσχεδίου που τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες τρίμηνη αναβολή.

«Θέλουμε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ» (η οποία θα γίνει το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου). Οπως διευκρίνισε, εκείνος δεν επιθυμεί εκλογές, ωστόσο δεν βλέπει άλλη διέξοδο.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε ότι δεν θα καθυστερήσει το Brexit, όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να δεσμευτεί στον λαό ότι δεν θα πάει στις Βρυξέλλες για να ζητήσει εκ νέου αναβολή: «Ναι, μπορώ. Προτιμώ να με βρουν νεκρό σε χαντάκι»…

Σε ερώτηση σχετικά με το αν προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμά του, απάντησε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την εντολή που του έδωσε ο λαός. Αναφερόμενος στην αποπομπή των ‘ανταρτών βουλευτών’ από το Συντηρητικό κόμμα αρκέστηκε στη φράση «η πειθαρχία είναι σκληρή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...