214
|

Μαϊάμι: Σε υγρότοπο είχε χτιστεί η πολυκατοικία που κατέρρευσε

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 22:44

Μαϊάμι: Σε υγρότοπο είχε χτιστεί η πολυκατοικία που κατέρρευσε

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 22:44

Πυροσβέστες, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και βαριά μηχανήματα συνεχίζουν, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τις έρευνες στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε στο Σερφσάιντ της Φλόριντας, κοντά στο Μαϊάμι.

Κάποιες φορές ακούγονται θόρυβοι από τα χαλάσματα, αλλά οι διασώστες δεν είναι βέβαιοι ότι προκαλούνται από ανθρώπους.

Η κατάρρευση προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων. Ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν καμιά πληροφορία για την τύχη άλλων 159 ανθρώπων!

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη την μερική κατάρρευση του κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο έχει ηλικία 40 ετών. Το BBC αναφέρει ότι ήταν χτισμένο σε υγρότοπο, περιοχή που στο παρελθόν κατακλυζόταν από νερά (wetland) ενώ έρευνα είχε δείξει ότι, τουλάχιστον τη δεκαετία του ‘90, το κτίριο βυθιζόταν με ρυθμό 2 χιλιοστά τον χρόνο. Αυτό επηρεάζει τη στατικότητα, αλλά χρειάζονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν σχετίζεται με την κατάρρευση.

Γύρω στις 10 το βράδυ της Πέμπτης, τοπική ώρα, ξέσπασε καταιγίδα στην περιοχή, αλλά η έρευνα δεν διακόπηκε. Λίγο μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, που σβήστηκε πολύ γρήγορα. Η βροχή συνεχίζεται και σήμερα ενώ από τα συντρίμμια αναδίδεται μια οσμή καμένου πλαστικού.

Περίπου το ένα τρίτο των αγνοούμενων είναι αλλοδαποί. Μεταξύ αυτών είναι εννέα Αργεντίνοι, τρεις Ουρουγουανοί και έξι Παραγουανοί – σ’ αυτούς συγκαταλέγεται και η αδελφή της πρώτης κυρίας της Παραγουάης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...