224
|

Μαγιορκίνης: Θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μία ηλικιακή ομάδα στην άλλη

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 10:29

Μαγιορκίνης: Θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μία ηλικιακή ομάδα στην άλλη

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 10:29

«Ολα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στον Πόρο μπορούν να εφαρμοστούν και πιο εκτεταμένα». Αυτό προειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη των ειδικών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σκιά της ανακοίνωσης κρουσμάτων ρεκόρ της Covid-19 στην Ελλάδα (203 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή), ο κ. Μαγιορκίνης είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ότι «υπάρχει αυξημένη ανησυχία, η δυναμική είναι δεύτερου κύματος» και σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μία ηλικιακή ομάδα στην άλλη. Προς το παρόν είναι οι νεότεροι που νοσούν και ο κίνδυνος να μεταδοθεί η επιδημία εκ νέου σε ηλικιωμένους είναι παρών.

«Αυτό δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ελπίζουμε τα μέτρα που ελήφθησαν να έχουν κάποια αποτελεσματικότητα τις επόμενες ημέρες», είπε o καθηγητής, ενώ στάθηκε επίσης στην αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων. Τόνισε ότι «αν συνεχιστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων, τότε μπορεί να δούμε πάνω από 300 ή και 350 κρούσματα ημερησίως».

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, πάντως, μέσα στο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκαν επισήμως 355 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Ο κ. Μαγιορκίνης παραδέχτηκε ότι αν τα επιδημιολογικά δεδομένα αφορούν όλη την επικράτεια, τότε τα μέτρα που ελήφθησαν στον Πόρο, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 11 το βράδυ, θα εφαρμοστούν πανελλαδικά και εν όψει Δεκαπενταύγουστου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...