Επικαιρότητα

Μαγιορκίνης: Προτελευταίο μέτρο το λουκέτο στα σχολεία και ακολουθεί το lockdown

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας ανέφερε με ποια σειρά προβλέπεται να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αττική
Protagon Team

Στη σειρά των μέτρων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ., λέγοντας και αυτός ότι το lockdown είναι η τελευταία λύση που θα προκριθεί, ενώ πριν από αυτό θα κλείσουν τα σχολεία.

Μιλώντας για το επιδημιολογικό φορτίο, ανέφερε ότι «η Αττική παράγει τις περισσότερες νέες διαγνώσεις στην επικράτεια. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τους ελέγχους με τις Κινητές Ομάδες. Σήμερα, από τα 600 rapid tests που έγιναν στην Κυψέλη, υπήρχαν έξι θετικά, δηλαδή 1%», είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με το ποσοστό των θανάτων επί των διαγνώσεων, ο κ. Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε ότι είναι μικρότερο από το πρώτο κύμα, ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ιός έχει μειώσει την επιθετικότητά του, και αυτό συμβαίνει λόγω των πολλών τεστ που γίνονται. «Αρα, πρέπει να θεωρούμε τον ιό επικίνδυνο όσο ήταν και στην αρχή».

Παράλληλα, τόνισε ότι η προσήλωση στη μάσκα είναι ό,τι καλύτερο για να σταθεροποιήσουμε την επιδημία και να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα με χρόνια νοσήματα και όλους όσοι είναι σε μεγάλη ηλικία.