206
Ο αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Ανησυχητική αντοχή στα μέτρα πρόληψης έχει ο κορονοϊός στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 18:27
Ο αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Ανησυχητική αντοχή στα μέτρα πρόληψης έχει ο κορονοϊός στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 18:27

Σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα δείχνει η μετάδοση του κορονοϊού στην Αττική, όπως το  πιο σημαντικό είναι ότι ο αριθμός των ασθενών που μπαίνουν στην Εντατική και πεθαίνουν δεν υποχωρεί, ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ενημέρωσης των 6 μ.μ..

Τα μέτρα που λαμβάνονται στην Αττική έχουν στόχο τη μείωση της υπερμετάδοσης, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αυξητική αυτή τάση είναι συμβατή με την προτίμηση των μεγάλων κοινωνικών επαφών και του συγχρωτισμού ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, φαινόμενο που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού πλήττονται όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα του κόσμου και η Αθήνα δεν αποτελεί εξαίρεση.

«Τα αστικά κέντρα είναι η Αχίλλειος πτέρνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι να περιορισθεί η υπερμετάδοση ειδικά μεταξύ αγνώστων.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την Αττική (εδώ).

Τα rapid test

Σε ότι αφορά τα γρήγορα τεστ τα οποία άρχισαν να χρησιμοποιούνται ήδη στη Λέσβο, ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τη χρήση τους είναι θετικά. Γι’ αυτό και όπως εξήγησε, θα αποτελέσουν σύντομα ένα ισχυρό όπλο στην καταπολέμηση του κορονοϊού αλλά και στην ιχνηλάτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...