870
Η Μάγδα Φύσσα τις μέρες της δίκης. Τώρα δέχεται ανοίκειες επιθέσεις από γνωστούς κύκλους ακόμα και εντός κοινοβουλίου | INTIMEnews

Μάγδα Φύσσα σε Τασούλα: Εμποδίστε τις αθλιότητες Βελόπουλου για τον Παύλο

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 13:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/06/2021, 16:22
Η Μάγδα Φύσσα τις μέρες της δίκης. Τώρα δέχεται ανοίκειες επιθέσεις από γνωστούς κύκλους ακόμα και εντός κοινοβουλίου
|INTIMEnews

Μάγδα Φύσσα σε Τασούλα: Εμποδίστε τις αθλιότητες Βελόπουλου για τον Παύλο

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 13:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/06/2021, 16:22

Την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ζήτησε η Μάγδα Φύσσα, προκειμένου να μην επιτραπεί στον Κυριάκο Βελόπουλο και τους βουλευτές του να αναπαράγουν εντός του κοινοβουλίου τις αθλιότητες περί δήθεν αποζημίωσης 800.000 ευρώ (!) από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πρόκειται για τις γνωστές φημολογίες που διακινούνταν από τους χρυσαυγίτες αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», οι οποίες τώρα αναπαράγονται και από τον γνωστό κ. Βελόπουλο και βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

«Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει “αποζημίωση” 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου», γράφει στη σχετική επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής η κυρία Φύσσα.

«Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο», ξεκαθαρίζει και επισημαίνει η «πληροφορία» αυτή «διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου».

«Αλλά ακόμα και τότε», υπογραμμίζει, «εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές “πληροφορίες”».

Και τώρα, έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια, διαμαρτύρεται η κυρία Φύσσα επικαλούμενη ενδεικτικά, ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Βελόπουλου στο twitter στις 29.4.2021, η οποία έχει ως εξής:

«Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά). Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;»*

Με την επιστολή της προς τον κ.  Τασούλα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, τον καλεί να μην διαδοθούν και στη Βουλή οι ανωτέρω αθλιότητες.

«Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος Ελληνική Λύση δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων», καταλήγει η Μάγδα Φύσσα στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου.

Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει «αποζημίωση» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές «πληροφορίες».

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια. Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα: «Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά). Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;»*

Από κάτω, οι ακόλουθοί του φέρονται να συμφωνούν κατά 96,2% ότι το κράτος είναι «μισελληνικό» γι’ αυτό τον λόγο. Την ανάρτηση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι βουλευτές του κόμματος στους δικούς τους λογαριασμούς.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν από τον κ. Βελόπουλο και στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στις 17.5.2021 **

Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή

Μάγδα Φύσσα

Η παρέμβαση Τασούλα

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της κυρίας Φύσσα και κατόπιν επικοινωνίας του με τον κ. Βελόπουλο  εξασφάλισε τη δέσμευσή του ότι θα πράξει τα δέοντα, όπως απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Υπήρξε επίσης η διαβεβαίωση ότι η επίμαχη ανάρτηση «κατέβηκε» την επόμενη μέρα, ενώ για την τηλεοπτική εκπομπή στην οποία αναφέρεται η κυρία Φύσσα, στην Ελληνική Λύση μιλούν  για παρανόηση, καθώς όπως ισχυρίζονται, ο κ. Βελόπουλος ήθελε να πει ότι κανονικά θα έπρεπε η οικογένεια Φύσσα να πάρει αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News