925
Αιματηρό ξεκαθάρισμα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού | φωτ. αρχείου

Μαφιόζικο ξεκαθάρισμα μέσα στον Κορυδαλλό για τον φόνο Ζαφειρόπουλου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 15:52
Αιματηρό ξεκαθάρισμα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού
|φωτ. αρχείου

Μαφιόζικο ξεκαθάρισμα μέσα στον Κορυδαλλό για τον φόνο Ζαφειρόπουλου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 15:52

Φυλακές Κορυδαλλού 2019. Στο σωφρονιστικό κατάστημα της πρωτεύουσας όπου υποτίθεται ότι είναι σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μετήχθη για τη δίκη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, Αλβανός Αμπέρ Μπάκο.

Ο Μπάκο, με πλούσιο ποινικό παρελθόν (διαβάστε πιο κάτω) μετήχθη από τις φυλακές όπου κρατείτο, προκειμένου να δώσει το παρών στη δίκη που επρόκειτο να αρχίσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την Τετάρτη.

Κάποιος όμως περίμενε από καιρό αυτή τη στιγμή και του είχε στήσει καρτέρι: δεν ήταν άλλος από τον 32χρονο κατηγορούμενο ως εκτελεστή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τα «χίλια» ονόματα ( επ. IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT / όν. LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME).

Ο 32χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του ποινικολόγου είχε «νοικιαστεί» από τρεις βαρυποινίτες Αλβανούς (όλοι τους σκληροί κακοποιοί, ηλικίας 34, 35, και 40 ετών αντίστοιχα – ανάμεσά τους και ο Μπάκο) προκειμένου να τον εκφοβίσει για άλλη υπόθεση που είχε αναλάβει, αυτή της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό, τον γνωστό Αριστείδη Φλώρο της Energa.

Eκτελεστές του συμβολαίου θανάτου του Αντωνόπουλου ήταν ο Αμπέρ Μπάκο και ο συνεργός του Ολτι Ντούλτσε, πρωταγωνιστές στο μακελειό του Μικρολίμανου τον Νοέμβριο του 2014, με 15 τραυματίες από τα πυρά του Καλάσνικοφ του Μπάκο (δείτε κάτω το βίντεο).

Αμφότεροι είχαν ομολογήσει ότι θα εισέπρατταν 100.000 ευρώ από τον εντολέα τους Αριστείδη Φλώρο για να δολοφονήσουν τον Αντωνόπουλο, με τον οποίο ο Φλώρος  ήταν αντίδικοι στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων δημοσίων φορέων από τις δύο ιδιωτικές εταιρείες πώλησης ρεύματος Energa – Hellas Power.

Οι δύο Αλβανοί πυροβόλησαν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ ( του εποπτεύοντος Οργανισμού για ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος) έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Ο 62χρονος δικηγόρος γλιτώνει ως εκ θαύματος, παρά το γεγονός ότι δέχεται τα πυρά των επίδοξων εκτελεστών του στο πρόσωπο.

Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο της απόπειρας εντοπίζεται μία γόπα από τσιγάρο με βιολογικό υλικό ενός εκ των δραστών. Ταυτοποιείται ο Ολτι Ντούλτσε και ενάμιση χρόνο αργότερα (τον Αύγουστο 2016), συλλαμβάνεται στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας και εκδίδεται στην Ελλάδα.

Ο Ντούλτσε ομολογεί ότι μαζί με τον Μπάκο είχαν συμφωνήσει να λάβουν 100.000 ευρώ προκειμένου να εκτελέσουν το «συμβόλαιο θανάτου» στην Πεντέλη και σε επόμενη κατάθεσή του κατονομάζει τον Αριστείδη Φλώρο ως τον άνθρωπο που, σε συνάντηση στην Κηφισιά, τους είχε αναθέσει την «αποστολή».

Περιγράφοντας μάλιστα τη συνάντηση ενώπιον του ανακριτή, λέει ότι «ο κ. Αρης ήρθε συνοδευόμενος από άλλους άνδρες με κοστούμια».

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (Μάρτιος του 2017), ο Φλώρος παραπέμπεται να δικαστεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αντωνόπουλου και τον Μάρτιο του 2018 κρίνεται ένοχος και καταδικάζεται σε κάθειρξη 13 ετών με αναστολή.

Εν τω μεταξύ για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους υπεύθυνους των Energa και Hellas Power, ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί κατά συγχώνευση για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της λαθρεμπορίας, σε ποινή κάθειρξης 21 ετων και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Για την περίπτωσή του απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής, ωστόσο εκείνος είχε καταφέρει να μεθοδεύσει και να επιτύχει την αποφύλακισή του έστω και προσωρινά.

Στο μεσοδιάστημα που προηγήθηκε όμως, η πλευρά Φλώρου φέρεται να προσεγγίζει τον αρχηγό της εγκληματικής ομάδας στην οποία ανήκουν οι δύο αλβανοί εκτελεστές (επίσης έγκλειστο των φυλακών), προκειμένου να αλλάξουν τις ομολογίες τους.

Εκείνος τότε φέρεται να ζητεί από εκπροσώπους του Φλώρου επταψήφιο ποσό προκειμένου να «πείσει» τους Ντούλτσε και Μπάκο να ανακαλέσουν τις ομολογίες τους. Καθώς ο Φλώρος δεν φαινόταν να ενδίδει τελικά στις απαιτήσεις του, ο αλβανός αρχιμαφιόζος αρχίζει να του ασκεί πίεση  και, σύμφωνα με ρεπορτάζ για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, στο πλαίσιο αυτό εντασόταν και η «επίσκεψη» των δύο άλλων αλβανών εκτελεστών στο γραφείο τού (εκ των δικηγόρων του Φλώρου) Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι οποίοι φέρεται να «πήραν τη δουλειά» από τον Αμπέρ Μπάκο.

Κατά δήλωση του 32χρονου συλληφθέντος για τη δολοφονία, σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο ώστε να πείσει τον πελάτη του να ενδώσει στις πιέσεις του αλβανού αρχηγού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όμως, κάτι στράβωσε με αποτέλεσμα τη φονική της κατάληξη.

Σε μία ακόμη απίστευτη εξέλιξη ο δεύτερος, ασύλληπτος, δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου άφησε σημείωμα με αποδέκτη τη ΓΑΔΑ (!) κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο του Ζωγράφου τον Ιούνιο του 2018, όπου έλεγε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργός του, ήταν θύματα στην υπόθεση .

«Προς ΓΑΔΑ: Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», υποστήριζε ο υπογράφων το σημείωμα ως…. «Φτερωτός Μαραντόνα».

Περίπου έξι μήνες μετά ο συνεργός του έστησε σήμερα καρτέρι στον άνθρωπο που του ανέθεσε τη «δουλειά» για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με ένα μαχαίρι τον κατέσφαξε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, κλείνοντας έναν ακόμα κύκλο αίματος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγομένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...