288
Ο Νικολάς Μαδούρο μιλά σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Καράκας την περασμένη Τρίτη | EPA

Μαδούρο: Εχουμε κάνει μυστικές συναντήσεις με την κυβέρνηση Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 16:25
Ο Νικολάς Μαδούρο μιλά σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Καράκας την περασμένη Τρίτη
|EPA

Μαδούρο: Εχουμε κάνει μυστικές συναντήσεις με την κυβέρνηση Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 16:25

Μυστικές συναντήσεις με την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα για λογαριασμό του Νικολάς Μαδούρο.

Μάλιστα, η τελευταία συνάντηση του Αρεάσα με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Ελιοτ Έιμπραμς, έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό ισχυρίζεται ο Μαδούρο σε συνέντευξή του στο Associated Press.

Ο Αρεάσα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, συναντήθηκε δύο φορές με τον Έιμπραμς στη Νέα Υόρκη, όπου οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετές ώρες.

Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας κάλεσε τον αμερικανό απεσταλμένο να επισκεφθεί το Καράκας «ιδιωτικά, επίσημα ή μυστικά», δήλωσε ο Μαδούρο στο AP.

«Αν ο Έιμπραμς θέλει να συναντηθούμε, απλά ας μου πει πότε, πού και πώς και θα είμαι εκεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Η πιο πρόσφατη συνάντηση Έιμπραμς-Αρεάσα έγινε τη Δευτέρα, ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο της Βενεζουέλας.

Ο Χόρχε Αρεάσα, υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας (Reuters)

Ο Έιμπραμς δήλωσε στις 7 Φεβρουαρίου ότι έχει «περάσει προ πολλού» ο καιρός που θα μπορούσε να αρχίσει διάλογος ανάμεσα στις κυβερνήσεις Τραμπ και Μαδούρο για οτιδήποτε άλλο πέραν της διαπραγμάτευσης των όρων της αποχώρησης του σοσιαλιστή προέδρου από την εξουσία.

Ο Ελιοτ Έιμπραμς, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα

Στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μαδούρο, ανέφερε πως «δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν ότι αξιωματούχοι ανταλλάσσουν απόψεις με πολλούς και διάφορους ξένους συνομιλητές, ειδικά ενόσω συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να έχουμε εγγυήσεις ως προς την ασφάλεια του προσωπικού της πρεσβείας μας» στη Βενεζουέλα.

Η Ουάσινγκτον έχει πάψει επισήμως να διατηρεί σχέσεις με την κυβέρνηση του Μαδούρο, αφού έχει αναγνωρίσει ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της χώρας τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊντό.