293
To κατεστραμμένο λεωφορείο πεσμένο στην πλαγιά | France 24

Μαδέρα: Στους 29 οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 08:51
To κατεστραμμένο λεωφορείο πεσμένο στην πλαγιά
|France 24

Μαδέρα: Στους 29 οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 08:51

Στους 29 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στη Μαδέρα της Πορτογαλίας. Το δυστύχημα συνέβη την Τετάρτη στις 18.30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας) κοντά στο χωριό Κανίσο ντε Μπάισο, προάστιο της Σάντα Κρουζ.

Το λευκό λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο, ανατράπηκε και κατέληξε πεσμένο στο πλάι πάνω σε ένα οίκημα στην πλαγιά ενός λόφου (δείτε κάτω το βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος).

Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 τουρίστες, ένας ξεναγός και ο οδηγός.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 28 νεκρούς, λίγο αργότερα όμως έγινε γνωστό πως μία ακόμη γυναίκα, που είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Φουντσάλ, υπέκυψε στα τραύματά της, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 29.

Σύμφωνα με τον Ζουζέ Τζίας, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, τα θύματα ήταν μεταξύ 40 ως 50 ετών, ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα, όλοι τους ήταν γερμανοί υπήκοοι.

«Μαθαίνουμε φρικτά νέα από τη Μαδέρα», ανέφερε από την πλευρά του, μέσω Twitter, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει: «εκφράζουμε την πιο βαθιά μας θλίψη για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα του λεωφορείου και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους τραυματίες».

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας εξέφρασε «την οδύνη και την αλληλεγγύη όλων των Πορτογάλων σε αυτή την τραγική στιγμή» και τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων. Η τοπική κυβέρνηση στη Μαδέρα κήρυξε τριήμερο πένθος.

Με τη σειρά του και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι επικοινώνησε με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Οι λόγοι που ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο, δεν είναι ακόμη γνωστοί. Σύμφωνα με τις αρχές, είναι «πρόωρο» να γίνουν εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τοπικής αυτοδιοίκησης Πέντρου Καλάντου το λεωφορείο είχε αποκτηθεί πριν από πέντε χρόνια και δεν είχαν καταγραφεί μηχανικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...