209
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι | REUTERS/Vincent Kessler

«Λυπάμαι που δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι με την Ελλάδα», παραδέχεται (τώρα) ο Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 15:23
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι
|REUTERS/Vincent Kessler

«Λυπάμαι που δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι με την Ελλάδα», παραδέχεται (τώρα) ο Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 15:23

Τη λύπη του για την «έλλειψη αλληλεγγύης» προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 20 χρόνια του ευρώ, η οποία έγινε σήμερα Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Με αφορμή την επέτειο γέννησης του κοινού νομίσματος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στους επικριτές του ευρώ, σημειώνοντας πως ανάμεσά τους ήταν και αυτοί που κατέκριναν τις πολιτικές λιτότητας της ευρωζώνης. Οπως είπε, οι πολιτικές δεν εφαρμόστηκαν για να τιμωρηθούν οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι αλλά γιατί ήταν αναγκαίες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, επισήμανε πως προσωπικά λυπάται για τη σημασία που δόθηκε στην επιρροή του ΔΝΤ. «Τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, ήμασταν πολλοί αυτοί που πιστεύαμε πως η Ευρώπη έχει αρκετές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσει χωρίς την επιρροή του ΔΝΤ», είπε και επισήμανε ότι, εάν η Καλιφόρνια αντιμετώπιζε δυσκολίες θα απευθυνόταν στις ΗΠΑ, όχι στο ΔΝΤ, και έτσι έπρεπε να γίνει και στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Επίσης λυπάμαι για την έλλειψη αλληλεγγύης όταν ξέσπασε αυτό που ονομάσαμε ελληνική κρίση. Δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι με την Ελλάδα».

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του που η Ελλάδα, όπως και η Πορτογαλία και άλλες χώρες «έχουν βρει μια θέση, ίσως όχι στον ήλιο, αλλά ανάμεσα στις υγιείς χώρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...