279
|

Λύματα: Αύξηση 65% στο ιικό φορτίο της Αττικής και 171% στο Ηράκλειο Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 18:28

Λύματα: Αύξηση 65% στο ιικό φορτίο της Αττικής και 171% στο Ηράκλειο Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 18:28

Αυξητικές τάσεις καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στο ιικό φορτίου του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε τρεις από τις 11 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (47%), στην Περιφέρεια Αττικής (65%) και στο Ηράκλειο (171%).

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στον Βόλο (-1%) και στη Θεσσαλονίκη (+3%), ενώ πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (-36%) και στα Χανιά, όπου η μείωση όμως δεν είναι αξιολογήσιμη λόγω του χαμηλού ιικού φορτίου.

Αναλυτικά

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε αύξηση 65% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό (+3%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα  παρατηρήθηκε μείωση (-36%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα παρέμεινε σταθερό (-1%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ηράκλειο: Την τελευταία εβδομάδα ανακόπηκε η μείωση που καταγραφόταν τις τελευταίες εβδομάδες και παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση που έφτασε στο 171% στην τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων, το οποίο ανέρχεται πλέον σε σχετικά μέτρια επίπεδα.

Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα ανακόπηκε η μείωση-σταθεροποίηση που καταγραφόταν τις τελευταίες εβδομάδες και παρατηρήθηκε αύξηση 47% στην τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων, το οποίο ανέρχεται πλέον σε σχετικά μέτρια επίπεδα.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του ιού στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης, σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ιωάννινα: Ανιχνεύτηκε ξανά ιικό φορτίο στα αστικά λύματα, παρότι υπήρξαν και αυτή την εβδομάδα κάποιες μετρήσεις με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο. Η ποσοτική σύγκριση με τα ευρήματα της προηγούμενης εβδομάδας δεν είναι δυνατή λόγω της μη ανίχνευσης τότε ιικού φορτίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...