187
Η άτυχη Σίλια Χόλινγκγουορθ | Wiltshire Times

«Λύκοι ή τσακάλια» επιτέθηκαν στην άτυχη Βρετανίδα στη Ροδόπη

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 14:07
Η άτυχη Σίλια Χόλινγκγουορθ
|Wiltshire Times

«Λύκοι ή τσακάλια» επιτέθηκαν στην άτυχη Βρετανίδα στη Ροδόπη

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 14:07

Μία νέα εκδοχή για τον άγριο θάνατο της βρετανίδας Σίλια Χόλινγκγουορθ στη Ροδόπη, παρουσίασε σε δηλώσεις του στα βρετανικά μέσα ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της.

«Φαίνεται να δέχτηκε επίθεση από άγρια ζώα, λύκους ή τσακάλια», δήλωσε στους Times ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης, δήλωση που αναμεταδόθηκε και από το BBC.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά κάτι που φέρεται να είπε και η ίδια σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με μέλη της οικογένειάς της το απόγευμα της Πέμπτης. Η 62χρονη τουρίστρια δέχθηκε την επίθεση ενώ περπατούσε στην  παραλιακή διαδρομή μεταξύ Μεσημβρίας-Πετρωτών και Μαρώνειας. Έκτοτε και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των συγγενών της, χάθηκε κάθε επαφή μαζί της και άμεσα ειδοποιήθηκε η ελληνική αστυνομία και μέσω αυτής η βρετανική πρεσβεία στη χώρα μας.

Μετά από έρευνες της ΕΜΑΚ το άψυχο σώμα της 62χρονης εντοπίστηκε αργά το Σάββατο στην περιοχή του Πύργου Πετρωτών, σε άθλια κατάσταση με εμφανή σημάδια επίθεσης από άγρια ζώα.

Η Σίλια Χόλινγκγουορθ είχε πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου εργαζόταν ως καθηγήτρια. Ανάμεσα σε άλλα είχε ενεργή συμμετοχή σε διάφορες οργανώσεις και την καμπάνια του Μπρίστολ για την Αλληλεγγύη στην Ελλάδα (Bristol Greece Solidarity).