337
Ο Λεμπρόν Τζέιμς φορώντας τη φανέλα με το Νο24 του Κόμπι, στην ομιλία του πριν από το ματς με τους Μπλέιζερς | YouTube/NBA

Λύγισε ο Λεμπρόν Τζέιμς στον αποχαιρετισμό του Κόμπι Μπράιαντ [video]

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2020, 09:26
Ο Λεμπρόν Τζέιμς φορώντας τη φανέλα με το Νο24 του Κόμπι, στην ομιλία του πριν από το ματς με τους Μπλέιζερς
|YouTube/NBA

Λύγισε ο Λεμπρόν Τζέιμς στον αποχαιρετισμό του Κόμπι Μπράιαντ [video]

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2020, 09:26

Ηταν μια δύσκολη στιγμή, το πρώτο παιχνίδι των Λος Αντζελες Λέικερς στο Staples Center μετά τον χαμό του Κόμπι Μπράιαντ, του αθλητή που δοξάστηκε όσο κανένας άλλος σε αυτό το στάδιο. Από νωρίς έξω από το γήπεδο είχε συγκεντρωθεί ένα πρωτοφανές σε όγκο πλήθος. Στο εσωτερικό, όλες οι θέσεις είχαν το νούμερο 24, της φανέλας του Μπράιαντ. Στις οθόνες προβλήθηκαν στιγμές θριάμβου του Κόμπι που έπαιξε στους Λέικερς για 20 χρόνια, από το 1996 ως το 2016, όταν είπε εκείνο το περίφημο «Mamba… Out».

Πώς όμως αποχαιρετάς έναν θρύλο; Πώς αποχαιρετάς έναν φίλο;

Αυτό το δύσκολο έργο ανέλαβε, πριν την έναρξη του αγώνα με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ο σπουδαίος Λεμπρόν Τζέιμς, ο τρόπον τινά διάδοχος του Κόμπι στους Λέικερς. Κι όμως ο ανίκητος «Βασιλιάς» Τζέιμς λύγισε.

Οι φανέλες με το Νο 24 του Κόμπι σε όλο το στάδιο, μια συγκεκριμένη στη θέση που καθόταν τελευταία φορά. Δίπλα σε αυτήν της αγαπημένης του κόρης Τζιάνα. Και λίγα άνθη (Reuters)

Ο Τζέιμς διάβασε τα ονόματα και των εννέα ανθρώπων (εδώ) που σκοτώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο ελικόποτερο που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του Τζιάνα στην ακαδημία μπάσκετ που είχε δημιουργήσει ο πατέρας της στο Θάουζαν Οουκς της Καλιφόρνιας. Μετά έβγαλε από τη φόρμα του ένα άλλο χαρτί με την ομιλία που είχε ετοιμάσει, αλλά δεν τη διάβασε. Προτίμησε να μιλήσει εκτός κειμένου.

«Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα έχουμε μια επιμνημόσυνη δέηση για τον Κόμπι. Απόψε αυτό το βλέπω περισσότερο ως μια “γιορτή”. Μια “γιορτή” για τα 20 χρόνια αίματος, ιδρώτα και δακρύων, για τα 20 χρόνια ενός τσακισμένου κορμιού, για τις αμέτρητες ώρες, για την αποφασιστικότητα να γίνει όσο σπουδαίος μπορούσε να γίνει. Απόψε γιορτάζουμε το παιδί που ήρθε εδώ στα 18 του, αποσύρθηκε στα 38 του και έγινε ο καλύτερος πατέρας που έχουμε δει τα τελευταία τρία χρόνια. Στα λόγια του Κόμπι… “Mamba Out”. Αλλά στα δικά μας, δεν θα σε ξεχάσουμε, θα ζεις αδελφέ μου» ανέφερε ο Λεμπρόν και πέταξε το μικρόφωνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...