193
Αεροσκάφη της Lufthansa σταθμευμένα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης | EPA/MAURITZ ANTIN

Lufthansa: Ακυρώνει 1.000 πτήσεις την Τετάρτη λόγω απεργίας του προσωπικού εδάφους

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 17:13
Αεροσκάφη της Lufthansa σταθμευμένα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
|EPA/MAURITZ ANTIN

Lufthansa: Ακυρώνει 1.000 πτήσεις την Τετάρτη λόγω απεργίας του προσωπικού εδάφους

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 17:13

Χάος αναμένεται να επικρατήσει στα γερμανικά –και όχι μόνο– αεροδρόμια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς η Lufthansa ανακοίνωσε την ακύρωση σχεδόν 1.000 πτήσεών της την Τετάρτη, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των πτήσεών της στη Γερμανία λόγω της απεργίας του προσωπικού εδάφους της εταιρείας.

Από την εξέλιξη αυτή επηρεάζονται πάνω από 130.000 επιβάτες από και προς τους δύο βασικούς κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, όπως διευκρίνισε η γερμανική εταιρία μία ημέρα αφού το συνδικάτο Verdi εξήγγειλε την απεργία στο πλαίσιο μισθολογικών διαπραγματεύσεων.

Το συνδικάτο εξήγγειλε απεργία για το διάστημα από τις 03.45 (04.45 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη έως τις 06.00 (07.00 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Πέμπτης για να «αυξηθεί η πίεση» στη διοίκηση ενώ ζητά αύξηση 9,5% των μισθών.

Η απεργία θα αφορά το προσωπικό εδάφους, κυρίως τις υπηρεσίες συντήρησης, αλλά επίσης και τους χειριστές οχημάτων ρυμούλκησης αεροσκαφών, που είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Η Lufthansa θα πρέπει έτσι να ακυρώσει συνολικά 678 πτήσεις στη Φρανκφούρτη και 345 στο Μόναχο, συμπεριλαμβανομένων 47 την Τρίτη για τους δύο βασικότερους κόμβους στη Γερμανία.

«Ο αντίκτυπος της απεργίας μπορεί να οδηγήσει σε ακυρώσεις και σε καθυστερήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή», διευκρίνισε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...