503
Λοβέρδος και Παπανδρέου στη Βουλή στην... σκιά του Τσίπρα | Menelaos Myrillas / SOOC

Λοβέρδος για Παπανδρέου: Σενάριο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη τα περί «προοδευτικής» κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 15:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/10/2021, 17:30
Λοβέρδος και Παπανδρέου στη Βουλή στην... σκιά του Τσίπρα
|Menelaos Myrillas / SOOC

Λοβέρδος για Παπανδρέου: Σενάριο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη τα περί «προοδευτικής» κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 15:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/10/2021, 17:30

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής άλλαξε τα δεδομένα, όπως είπε και ο εκ των υποψηφίων Βασίλης Κεγκέρογλου, αλλά αύξησε άμεσα και την ένταση –δεδομένου ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν ότι η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού και η δήλωσή του περί «προοδευτικής παράταξης» θεωρήθηκαν ως κλείσιμο του ματιού στα περί μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε, όχι σε μία αλλά σε δύο ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις την Πέμπτη ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΚΙΝΑΛ σχολίασε αρχικά για την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου:

«Δικό του θέμα τι θα κάνει. Δεν θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο. Έχω μία γνώμη όμως και μια πρόταση που υποβάλλω εγώ στους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που θα έρθουν στην κάλπη στις 5 Δεκεμβρίου.  Δεν θα ασχοληθώ με άλλους», τόνισε ο κ. Λοβέρδος. «Τους καλωσορίζω όλους».

Επειτα όμως προσέθεσε:

«Θέλω να σας πω κάτι άλλο εμένα που αφορά εμένα. Εξυφαίνεται –και έχω πια ενδείξεις– μια απόπειρα να φτιαχτεί ένα μέτωπο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτά έχουν έναν τίτλο: Οποιον ακούτε να λέει για “προοδευτική κυβέρνηση”, εμένα το μυαλό μου το παρέπεμπε, από την ημέρα που ήμουν στη Βουλή και το υιοθέτησε αυτό ο κ. Τσίπρας παρουσία όλης της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από την ημέρα εκείνη ο όρος αυτός μου έγινε ύποπτος. Και όσο περνάνε οι μέρες βλέπω ότι δεν είναι και κάτι που μπορεί να το αποκλείσει ένας πολιτικός. Αντίθετα λέω εγώ: Οποιος παλεύει να στήσει ένα σενάριο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη, για τον τελευταίο τον άνθρωπο δεν ξέρω, αλλά λέω τι ακουγέται, εγώ θα το ακυρώσω το βράδυ της εκλογής μου». 

«Εγώ σας καλώ να δείτε ποιοι το έχουν πει…» προσέθεσε με νόημα ο κ. Λοβέρδος προς τους συνομιλητές του δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ  100,3, για να συμπληρώσει:

«Οταν ακούω “προοδευτική κυβέρνηση” το μυαλό μου πάει σε ένα σενάριο που εξυφαίνεται πίσω από τους πολίτες. Εγώ έχω πει πεντακάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα προοδευτικό κόμμα. Δεν είναι προοδευτικό κόμμα, διότι φέρεται με έναν τρόπο απαράδεκτο για τον δυτικό δημοκρατικό πολιτισμό, στις ανεξάρτητες αρχές, στην ανεξάρτηση Τράπεζα της Ελλάδος, στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε ό,τι κατέκτησε ο δυτικός πολιτισμός μέσα από αγώνες, όσα κατακτήσαμε ως αντίβαρα στην εκτελεστική εξουσία, ως θεσμικές εγγυήσεις τα θεωρεί αρμούς εξουσίας που θέλει η κυβέρνησή του να υφαρπάξει», εξήγησε ο κ. Λοβέρδος.

Σε μια άλλη συνέντευξή του εξάλλου, στον Alpha 98,9, o κ. Λοβέρδος είπε ότι όσο είναι στο ΚΙΝΑΛ δεν θα αφήσει να συμβεί μια τέτοια σύμπραξη:

«Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που εξυφαίνεται για μια δήθεν συγκυβέρνηση αναλογικής ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο εγώ είμαι εκεί. Και αν είμαι πρόεδρος δεν θα γίνεται και συζήτηση για αυτό», ξεκαθάρισε.

Πάντως, σχολιάζοντας τη θέση αυτή του κ. Λοβέρδου, ο Βασίλης Κεγκέρογλου που απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά του, υπενθύμισε ότι τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» δεν είναι ύποπτα καθώς είναι αποφάσεις του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...