343
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λοβέρδος: Αν εκλεγώ θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2021, 12:35
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λοβέρδος: Αν εκλεγώ θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2021, 12:35

Επιστροφή στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, στο όνομά του οποίου θα μιλά αν εκλεγεί στην αναμέτρηση για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Mega, ο κ. Λοβέρδος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «την ημέρα της εκλογής μου, αν οι πολίτες επιλέξουν εμένα, το βράδυ που θα κάνω το χαιρετισμό από τα γραφεία της παράταξής μας θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί ο ίδιος, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «μόνο ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα συμπράξω με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει πρόταση από τη ΝΔ, κανείς από τους έξι υποψήφιους δεν το έχουμε θέσει.

» Υπάρχει πρόταση για συνεργασία από τα αριστερά, από τον κ. Τσίπρα. Πρώτος του είπε όχι ο κ. Κουτσούμπας, μετά ο κ. Βαρουφάκης, μετά εμείς. Έχουμε τώρα κάποιους υποψηφίους που μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση. Αυτό εγώ το απορρίπτω».

Εξήγησε ακόμη ότι «πάμε για το ΠΑΣΟΚ, για επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ, με τους ήχους και τα σύμβολά μας. Το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τη ΝΔ.

Τον κ. Τσίπρα δεν τον συμφέρει η δική μου εκλογή. Εμείς θα ανεβαίνουμε και αυτός θα πέφτει. Οι δεύτερες εκλογές Μητσοτάκη μπορεί να βρούνε εμάς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάμε για υπερδιπλασιασμό των ψήφων, αυτό τον στόχο έχω θέσει και για αυτό ζητάω την ψήφο των πολιτών. Αν είμαι η επιλογή τους θα κάνω διαρκώς κομματικά δημοψηφίσματα. Το Α και το Ω της δικής μας πολιτικής θα είναι ο αγώνας κατά της γραφειοκρατίας».

Σε ερώτημα για το πώς βλέπει την υποψηφιότητα Παπανδρέου για την ηγεσία του κόμματος είπε ότι δεν θα απαντήσει και πρόσθεσε: «Την επόμενη ημέρα θα είμαστε μαζί. Το 2015 με την αείμνηστη Γεννηματά κατεβήκαμε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δεν ήμουν νικητής. Ήμουν δίπλα της όσο κανένας άλλος. Έχω βιογραφικό ενότητας. Με τους συνυποψηφίους μου έχουμε διαφορές. Παρά τις διαφορές μας, είμαστε στον ίδιο χώρο, δε μας χωρίζει άβυσσος. Μαζί θα είμαστε και μαζί θα προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...