384
|

«Λουκέτο» στο ΟΑΚΑ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού – τι αποφάσισε η UEFA

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 14:37

«Λουκέτο» στο ΟΑΚΑ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού – τι αποφάσισε η UEFA

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 14:37

Σε άμεση αναστολή όλων των δραστηριοτήτων στο ΟΑΚΑ προχώρησαν την Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου. Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέπεια της γνωστοποίησης, ότι δύο αθλούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό. Ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, και γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους νοσούντες.

Στο μεταξύ η UEFA ανακοίνωσε επίσημα πως όλοι οι αγώνες στις διοργανώσεις της, συμπεριλαμβανομένου του Champions League και του Europa League, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στην Αγγλία. Το βράδυ της Πέμπτης η Premier League ανακοίνωσε ότι οι αγώνες της θα διεξαχθούν κανονικά. Λίγο αργότερα, η Aρσεναλ ανακοίνωσε ότι ο προπονητής της, Μικέλ Αρτέτα, διαγνώστηκε με τον Covid-19.

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, η οποία κάλεσε τις ομάδες σε σύσκεψη την Παρασκευή το πρωί προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση. Τελικά αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων μέχρι τις 3 Απριλίου.

Είχε ήδη γνωστό ότι είχε προσβληθεί από τον ιό και ο Χάντσον Οντόι της Τσέλσι, καθώς και ότι σε καραντίνα έχει μπει η Έβερτον, η Γουέστ Χαμ και η Μπόρνμουθ.

Εκτός από την μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας, αναβολή υπάρχει και στην Championship, τη League One και τη League Two.

Την ίδια ώρα, η αναστολή των πλέι οφ και των πλέι άουτ της SuperLeague λόγω του κορονοϊού, είναι το θέμα του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου στα γραφεία της Λίγκας. Στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση εξάπλωσης του ιού, θα συζητηθεί η ανάκληση του ορισμού των αγώνων, απόφαση που πάρθηκε για την Super League 2 και τη Football League.

Στην Αγγλία, η Αρσεναλ, με επίσημη ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως ο προπονητής της ομάδας, Μικέλ Αρτέτα, έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ο προσεχής αγώνας των κανονιέρηδων με την Μπράιτον αναβλήθηκε, σε αντίθεση όμως με όλα τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής, τα οποία θα διεξαχθούν κανονικά και με κόσμο, όπως ανακοίνωσε χθες η Premier League, που ωστόσο θα συσκεφθεί εκ νέου, σήμερα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να αλλάξει την απόφασή της.

Την ίδια ώρα, σε αναβολή οδηγήθηκε και η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, καθώς η FIA ακύρωσε όλες τις δραστηριότητες γύρω από το GP της Αυστραλίας. Αφορμή, στάθηκαν τα κρούσματα της πανδημίας σε μέλη τόσο της Haas όσο και της McLaren, καθώς και η ανακοίνωση των Άγγλων για μη συμμετοχή τους στον εν λόγω αγώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...