214
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Λουκέτο την Τετάρτη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο λόγω ναρκωτικών

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:56

Λουκέτο την Τετάρτη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο λόγω ναρκωτικών

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:56

Τη συμβολική αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου λόγω του εκρηκτικού προβλήματος χρήσης ναρκωτικών στους χώρους γύρω από το πανεπιστήμιο, αποφάσισε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Σε ψήφισμά της η Σύγκλητος τονίζει ότι η κατάσταση δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το προσωπικό και τους φοιτητές του πανεπιστημίου. Επισημαίνει τα περιστατικά που αποθαρρύνουν τους φοιτητές όπως και ότι η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη.

Για τον λόγο αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας για την Τετάρτη «προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών».

Η Σύγκλητος δηλώνει ότι θα παραμείνει σε διαρκή συνεδρίαση για να επανεξετάσει την κατάσταση.

Καθημερινά καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά απειλών προς φοιτητές από τοξικομανείς που ζητούν χρήματα. Φαίνεται μάλιστα ότι πολλοί εξαρτημένοι «μετακόμισαν» από το Πεδίο του Αρεως προς την Πατησίων και τις καθέτους, οξύνοντας το πρόβλημα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος επισήμανε ότι υπάρχουν πανεπιστημιακά Ιδρύματα που βρίσκονται σε απόγνωση και αυτό οφείλεται στις ακατανόητες ενέργειες της πολιτείας.

Πρόσθεσε ότι, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, η επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου όπως τη νομοθέτησε εκ νέου πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση, λειτουργεί ως άσυλο προστασίας της ανομίας. Κάλεσε δε την Πολιτεία να ξαναδεί το ζήτημα και σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι πανεπιστημιακές αρχές καλούν την αστυνομία, η οποία όμως δεν έρχεται.