236
Τέλος στη φυσική παρουσία των μαθητών στα δημοτικά σχολεία από τη Δευτέρα | Intime

Η εισήγηση των ειδικών: κλείνουν τα δημοτικά από τη Δευτέρα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 13 Νοεμβρίου 2020, 19:52
Τέλος στη φυσική παρουσία των μαθητών στα δημοτικά σχολεία από τη Δευτέρα
|Intime

Η εισήγηση των ειδικών: κλείνουν τα δημοτικά από τη Δευτέρα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 13 Νοεμβρίου 2020, 19:52

Δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί αναμένεται να μην ανοίξουν τις πόρτες τους για τους μαθητές τη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το κλείσιμό τους για λόγους περιορισμού της πανδημίας.

Οι ειδικοί εισηγούνται επίσης να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.

Τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ολοκλήρωσαν τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι, λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας Χάρης Χατζηχαραλάμπους, ανακοίνωσε ότι οι ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν αύριο, Σάββατο από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς μέχρι και την ώρα της ενημέρωσης στις 6 μ.μ. συνεδριάζε η επιτροπή των ειδικών (εδώ).

«Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωσή της για να λάβει τις αποφάσεις της οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο από την υπουργό Παιδείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με το κλείσιμο των σχολείων, αναμένεται να ανακοινωθεί και αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας στις επιχειρήσεις και στο δημόσιο, προκειμένου οι γονείς να μπορούν να εργάζονται από το σπίτι.

Στην αρχή της εβδομάδας οι ειδικοί είχαν εισηγηθεί κλείσιμο των σχολείων μόνο για τον νομό Θεσσαλονίκης, όμως με την αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποφασίστηκε τελικά να κλείσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η πρόθεση πάντως της κυβέρνησης για λουκέτο στα σχολεία είχε διαρρεύσει ώρες νωρίτερα, καθώς τα κρούσματα αντί να μειώνονται αυξάνονται δραματικά σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...