363
Εικόνα αρχείου από εξετάσει του ΕΟΔΥ για κορονοϊό | Intime

«Λουκέτο» σε έξι σχολικές μονάδες λόγω κορονοϊού στο Κιλκίς

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 17:30
Εικόνα αρχείου από εξετάσει του ΕΟΔΥ για κορονοϊό
|Intime

«Λουκέτο» σε έξι σχολικές μονάδες λόγω κορονοϊού στο Κιλκίς

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 17:30

Εντονη είναι η δραστηριότητα του ΕΟΔΥ σε περιοχή του νομού Κιλκίς, μετά τη θετική στον κορονοϊό διάγνωση εγκύου που διαμένει σε δομή μεταναστών. Η γυναίκα θα έκανε τοκετό με καισαρική τομή, γι’ αυτό και οι γιατροί ακολουθώντας το πρωτόκολλο της έκαναν εξέταση για κορονοϊό.

Από τη στιγμή που βγήκε θετική, συνεργεία του ΕΟΔΥ έσπευσαν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας Κιλκίς, προκειμένου να κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών της.

Η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει τεθεί από το βράδυ της Τετάρτης σε καραντίνα και φυλάσσεται η είσοδός της από την Αστυνομία.

Από την Πέμπτη το μεσημέρι τα συνεργεία του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν να λαμβάνουν δείγματα από τους πρόσφυγες και μετανάστες για να ελέγξουν την κατάσταση.

Η δομή έχει ελεγχθεί στο παρελθόν, όμως οι δειγματοληψίες και τα τεστ αφορούσαν το 5% του πληθυσμού της. Τώρα θα γίνουν εκτεταμένα τεστ στο 30% του πληθυσμού, δηλαδή σε περίπου 500 άτομα.

Σε συναγερμό ετέθη και ο τοπικός δήμος Παιονίας από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.

Οπως δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, «αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης, «προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Και παράλληλα, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή».

Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει ότι ακόμη και αν υπάρξει θετικό κρούσμα το σχολείο δεν κλείνει (εδώ), αλλά λαμβάνονται διαφορετικά μέτρα, πόσο νομότυπο είναι να προχωρήσει κάποιος σε προληπτικό λουκέτο έξι σχολικών μονάδων, δίχως ούτε ένα κρούσμα, θα αποδειχθεί στη συνέχεια…