212
Η στιγμή που το αεροσκάφος της Delta αδειάζει τα καύσιμά του πάνω από το δημοτικό σχολείο, στο Γουίτιερ του Λος Αντζελες | REUTERS

Λος Αντζελες: Αεροπλάνο της Delta έριξε τα καύσιμά του σε σχολεία – 60 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 11:16
Η στιγμή που το αεροσκάφος της Delta αδειάζει τα καύσιμά του πάνω από το δημοτικό σχολείο, στο Γουίτιερ του Λος Αντζελες
|REUTERS

Λος Αντζελες: Αεροπλάνο της Delta έριξε τα καύσιμά του σε σχολεία – 60 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 11:16

Τουλάχιστον 60 άτομα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά ηλικίας Δημοτικού, υπέστησαν ελαφρά τραύματα όταν ένα αεροσκάφος που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, άδειασε τα καύσιμά του πάνω από σχολεία του Γουίτιερ.

Το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και έπρεπε να προσγειωθεί εκτάκτως.

Οι πυροσβέστες «προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ποια ήταν η ουσία που έπεσε από το αεροπλάνο, αν και οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για οσμή καυσίμων στην περιοχή», ανέφερε στην αρχική της ανακοίνωση η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας του Λος Αντζελες στο Twitter.

Στο σχολείο έσπευσαν 70 πυροσβέστες και διασώστες προκειμένου να φροντίσουν τους τραυματίες.

Αργότερα, η Delta επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμά τους για να μειώσει το βάρος κατά την προσγείωση. Ομως, είναι άγνωστο γιατί οι πιλότοι άδειασαν τα καύσιμα πάνω από κατοικημένη περιοχή, καθώς είναι υποχρεωμένοι να τα αδειάζουν μόνο σε προκαθορισμένα σημεία, όπου δεν κινδυνεύουν άνθρωποι και σε μεγαλύτερα ύψη, ώστε τα καύσιμα να εξατμιστούν, πριν φτάσουν στο έδαφος.

Ενα από τα σχολεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, ήταν το δημοτικό της Παρκ Αβενιου, στο προάστιο Κάνταχι, από το οποίο περνούν τα αεροπλάνα στην πορεία τους για να προσγειωθούν στο LAX. Συνολικά όμως, οι τραυματίες προέρχονταν από έξι γειτονικά σχολεία.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι περιπολικά, με αναμμένους τους φάρους, ακολουθούσαν το αεροπλάνο ενώ προσγειωνόταν.