278
Η κεντρική οδός του Νότινγκ Χιλ, η γνωστή Πορτομπέλο Ρόουντ | Wikipedia

Λονδίνο: Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση θα ρίξει τις τιμές των ακινήτων στις ακριβές συνοικίες

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 22:20
Η κεντρική οδός του Νότινγκ Χιλ, η γνωστή Πορτομπέλο Ρόουντ
|Wikipedia

Λονδίνο: Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση θα ρίξει τις τιμές των ακινήτων στις ακριβές συνοικίες

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 22:20

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε (λέμε τώρα) σπίτι στο Λονδίνο και επιλέξετε μια οικία στο Σάουθγουόρκ, το Ουέμπλεϊ, το Κάμντεν, το Σλάου, το Λιμάουθ, αλλά ακόμη και κάπου στα πανάκριβα Τσέλσι, Νάιτσμπριτζ ή Νότινγκ Χιλ, τότε να ξέρετε πως το ίδιο το κράτος θεωρεί πως δικαιούστε μιας γενναίας έκπτωσης μέχρι και 20% κατά την αγορά της.

Όπως αναφέρουν οι λονδρέζικοι Times, η εκστρατεία που ξεκίνησε πρόσφατα από το Κεντρικό Γραφείο Δημοσίου Συμφέροντος (Central Office of Public Interest – COPI), επισημαίνει ότι οι τιμές των ακινήτων στα πιο μολυσμένα σημεία της πρωτεύουσας, όπως το Τσέλσι, όπου μια κατοικία στοιχίζει συνήθως αρκετά εκατομμύρια στερλίνες θα μπορούσαν να πέσουν έως και £250,000 (280.000 ευρώ).

Γι’ αυτό και οι δυνητικοί αγοραστές ενθαρρύνονται να ζητούν εκπτώσεις έως και 20% στην τελική τιμή, ελέγχοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε κάθε συνοικία της πόλης.

Ο έλεγχος αυτός θα γίνεται διαμέσου ενός ειδικού ιστοτόπου που δημιουργήθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το Addresspollution.org δείχνει ότι οι δρόμοι στο Τσέλσι, στο Νάιτσμπριτζ ή στο Νότινγκ Χιλ και σε άλλες περιοχές όπου τα σπίτια συχνά κοστίζουν εκατομμύρια λίρες, έχουν ατμοσφαιρική ρύπανση πολύ πάνω από το νόμιμο όριο των 40 μικρογραμμαρίων NO2 ανά κυβικό μέτρο αέρα (mcg/m3).

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί στοιχεία από το King’s College του Λονδίνου για να εντοπίσει τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου σε κάθε σημείο της πρωτεύουσας.

Το κράτος, με την πρωτοβουλία του αυτή, ελπίζει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα απαιτήσουν πιο συγκεκριμένη δράση για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από τις τοπικές αρχές.

Σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει τους δείκτες αυτούς και σε άλλες μεγαλουπόλεις.

Ακόμη και οι κτηματομεσίτες χαιρέτισαν την πρωτοβουλία αυτή και κάλεσαν τους πωλητές να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση σε πιθανούς αγοραστές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...