156
Αστυνομικοί στο σημείο όπου αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο προσωπικό αυτοκίνητο της πρεσβευτού της Ουκρανίας στο Λονδίνο | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Λονδίνο: Οχημα εμβόλισε το αυτοκίνητο της πρεσβευτού της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2019, 19:33
Αστυνομικοί στο σημείο όπου αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο προσωπικό αυτοκίνητο της πρεσβευτού της Ουκρανίας στο Λονδίνο
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Λονδίνο: Οχημα εμβόλισε το αυτοκίνητο της πρεσβευτού της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2019, 19:33

Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στην πρεσβεία της Ουκρανίας.

Οπως έγινε αργότερα γνωστό, ένοπλοι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά οχήματος που προσέκρουσε στο προσωπικό αυτοκίνητο της πρεσβευτού της Ουκρανίας στο Λονδίνο, έξω από την πρεσβεία, στο Χόλαντ Παρκ.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ αποκλείστηκε περιμετρικά η περιοχή. Δόθηκε αμέσως εντολή οι κάτοικοι να παραμείνουν στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα, ενώ απομακρύνθηκαν οι πεζοί και τα αυτοκίνητα.

Η πρεσβευτής Ναταλία Γκαλιμπαρένκο δεν βρισκόταν ούτε στο όχημα, ούτε εντός του κτιρίου της πρεσβείας τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, ενώ κανένα μέλος της ουκρανικής διπλωματικής αποστολής ή αστυνομικός δεν τραυματίστηκε.

Η Σκότλαντ Γιάρντ επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους. Διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι η υπόθεση δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ αναφορές στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα πυροβολισμούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...