336
Τα «Trolls» δεν θα προβάλουν από το σκοτάδι της κινηματογραφικής αίθουσας, όμως και στο σπίτι σου κάλλιστα μπορείς να κλείσεις τα φώτα... | Wikipedia

Λόγω κορονοϊού η Universal διαθέτει το φιλμ «Trolls World Tour» στην οικιακή ψυχαγωγία

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 19:52
Τα «Trolls» δεν θα προβάλουν από το σκοτάδι της κινηματογραφικής αίθουσας, όμως και στο σπίτι σου κάλλιστα μπορείς να κλείσεις τα φώτα...
|Wikipedia

Λόγω κορονοϊού η Universal διαθέτει το φιλμ «Trolls World Tour» στην οικιακή ψυχαγωγία

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 19:52

Ισως να μην απασχολεί την Ελλάδα το θέμα τόσο πολύ, αφού η δική μας μεγάλη πηγή συναλλάγματος είναι ο βαλλόμενος από την πανδημία τουρισμός (ενδεικτικώς βλέπε εδώ και εδώ), για την αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία όμως είναι σημαντικό γεγονός.

Καθώς οι κινηματογραφικές αίθουσες κλείνουν ή μειώνουν τη χωρητικότητα των καθισμάτων τους εξαιτίας του κορονοϊού, η Universal Pictures ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τις προγραμματισμένες για κυκλοφορία ταινίες της στην οικιακή ψυχαγωγία και μάλιστα  την ίδια ημέρα με τις παγκόσμιες πρεμιέρες.

Η αρχή θα γίνει με το φιλμ κινουμένων σχεδίων «Trolls World Tour», το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει ντεμπούτο επί αμερικανικού εδάφους στις 10 Απριλίου.

Επίσης από την Παρασκευή 20 Μαρτίου η εταιρεία θα διαθέσει «κατ’ απαίτησιν» φιλμ που βρίσκονται σε αίθουσες. Πρόκειται για τα «The Hunt», «The Invisible Man» και «Emma». Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για περίοδο 48 ωρών ενοικίασης με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 19,99 δολαρίων στις ΗΠΑ και περίπου με ανάλογο κόστος στις διεθνείς αγορές.

Η κίνηση θεωρείται στην Αμερική χτύπημα στις κινηματογραφικές αίθουσες οι οποίες δεν θέλουν γρήγορη διάθεση των φιλμ εκτός αιθουσών. Η Universal Pictures αντιτείνει στις επικρίσεις ότι, στην παρούσα συγκυρία, επιθυμεί να προσφέρει επιλογή στους θεατές για τη διασκέδασή τους, καθώς για το κοινό σε πολλές περιοχές του κόσμου η θέαση από το κάθισμα της αίθουσας προβολής δεν είναι πλέον αυτονόητη υπόθεση.

Ανοίγουν ορισμένα σινεμά στην Κίνα!

Στην «άλλη άκρη του κόσμου», στην Κίνα, και σε μία πορεία αντίθετη από τη Δύση και στο θέμα των δημοσίων θεαμάτων, μια σειρά από κινηματογράφους έχουν ήδη ανοίξει και πάλι τις πύλες τους για να δεχθούν θεατές έπειτα από το κλείσιμο που επέβαλε η εξάπλωση της ίωσης.

Τουλάχιστον ένας κινηματογράφος στην επαρχία Ξιντζιάνγκ, όπου δεν υπήρξαν νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 27 ημέρες, άνοιξε την περασμένη Δευτέρα. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, τουλάχιστον 17 κινηματογράφοι σε ολόκληρη την Κίνα είχαν επαναλάβει τις δραστηριότητές τους.

Πάντως θα περάσει καιρός μέχρις ότου υπάρξει ομαλότητα: ο πιο καλός κινηματογράφος στην Ξιντζιάνγκ πούλησε μόλις 371 εισιτήρια την Τετάρτη, ενώ άλλες έξι αίθουσες πούλησαν μόνο ένα ή δύο εισιτήρια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...