332
Ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ | ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους όπως στην Αυστρία; «Θα το εξέταζα», λέει ο Βορίδης

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 12:27
Ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ
|ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους όπως στην Αυστρία; «Θα το εξέταζα», λέει ο Βορίδης

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 12:27

Τη βασική θέση της κυβέρνησης, ότι δεν τίθεται θέμα γενικού lockdown –παρά την επιδημιολογική έξαρση της Covid-19 σε όλη την Ευρώπη– αλλά και τις σκέψεις για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Δεν συζητείται το lockdown, να το λέμε καθαρά» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Βορίδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και επικαλέστηκε τα στοιχεία που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν και χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι, τη στιγμή που εμβολιασμένοι νοσούντες και ενδεχομένως καταλήγοντες χωρίς βαριά υποκείμενα νοσήματα είναι μόλις το 0,4% του συνόλου.

Το ενδιαφέρον είναι πως όταν ρωτήθηκε για ένα ενδεχόμενο lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους κατά τα πρότυπα της Αυστρίας, όπου εκατομμύρια πολίτες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν, παρά για ελάχιστες δραστηριότητες, ο κ. Βορίδης απάντησε χαρακτηριστικά ότι «είναι μια ιδέα που θα την εξέταζα».

Για τη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο υπουργός Εσωτερικών και καθ’ ύλην αρμόδιος για τους δημοσίους υπαλλήλους, τόνισε ότι είναι κάτι που ποτέ δεν έφυγε από το τραπέζι, αλλά πάντα εξετάζεται σε σχέση με την επαφή των υπαλλήλων με το κοινό και δεν εξετάζεται γενικώς στο σύνολο.

Για τον επόπτη υγείας που παρότρυνε αρνήτρια, η οποία τελικά κατέληξε, να μη διασωληνωθεί, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι έχει κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 105 του υπαλληλικού κώδικα και ο πειθαρχικός του προϊστάμενος έχει τη δυνατότητα να τον θέσει άμεσα σε αναστολή. Ακολούθως θα συνεδριάσει το πειθαρχικό εντός εξαμήνου για να επικυρώσει την αναστολή.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη ότι για τον συγκεκριμένο υπάλληλο τρεις υποθέσεις έχουν φτάσει στο πειθαρχικό. Μία υπόθεση εκκρεμεί και δύο είναι απαλλακτικές. Επίσης, πρόσθεσε ότι εξ όσων γνωρίζει, έχει συνταχθεί και ποινική δικογραφία για την υπόθεση.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε επίσης ότι η πράξη του δεν σχετίζεται με τις αρμοδιότητες του επόπτη υγείας και ότι ο τίτλος του δεν θα πρέπει να δημιουργεί σύγχυση. Δεν είναι γιατρός, δεν είναι στο ΕΣΥ, αλλά ανήκει σε μια ειδικότητα που ελέγχει την τήρηση υγειονομικών διατάξεων, για παράδειγμα σε καταστήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...