333
Στoν χώρο του ΑΠΘ «υπάρχουν σημεία που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις», καταγγέλλουν φοιτητές και καθηγητές -Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα κακοποιά στοιχεία «χτύπησαν» στο ΑΤΜ της βόρειας πύλης, μέρα μεσημέρι | φωτ. αρχείου

Λήστεψαν και χτύπησαν καθηγητή μέρα μεσημέρι μέσα στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 10:35
Στoν χώρο του ΑΠΘ «υπάρχουν σημεία που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις», καταγγέλλουν φοιτητές και καθηγητές -Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα κακοποιά στοιχεία «χτύπησαν» στο ΑΤΜ της βόρειας πύλης, μέρα μεσημέρι
|φωτ. αρχείου

Λήστεψαν και χτύπησαν καθηγητή μέρα μεσημέρι μέσα στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 10:35

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών και των φοιτητών να μπει επιτέλους τέλος στο αβατο ανομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα κρούσματα εγκληματικότητας στους χώρους του Ιδρύματος, με θύματα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, δεν έχουν τέλος.

Αυτή τη φορά «σειρά είχε» ένας εκ των καθηγητών του ΑΠΘ τον οποίο λήστεψαν και χτύπησαν τη στιγμή που έκανε ανάληψη από ΑΤΜ στη βόρεια πύλη του ΑΧΕΠΑ.

Ο ίδιος διηγήθηκε όλα όσα έζησε στα χέρια των ληστών, στον χώρο του Πανεπιστημίου.

«Την περασμένη Πέμπτη στις 12:30 το μεσημέρι ενώ βρισκόμουν μπροστά στο ΑΤΜ της Πειραιώς στη βόρεια πύλη του ΑΧΕΠΑ, μέσα στο νοσοκομείο και μπροστά σε δεκάδες επισκέπτες που πηγαινοερχόταν στον διάδρομο, δέχθηκα επίθεση με γροθιές που μου έκοψαν την ανάσα.

Με πέταξαν με ορμή προς την τζαμαρία του χολ, για ελάχιστα εκατοστά δεν εκπαραθυρώθηκα και άρπαξαν από το μηχάνημα τα 200 ευρώ που είχα ζητήσει.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε ρώτησε. Απλά μου είπαν ότι δεν ανακατεύονται γιατί φοβούνται για τη ζωή τους», ανέφερε σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο«.

«Το “100” δεν μπορεί να έρθει μου είπαν σε πανεπιστημιακό χώρο και κάμερες δεν υπάρχουν στο ΑΤΜ, μοναδικό αυτό, για τον ίδιο λόγο.

Εκανα καταγγελία στην Ασφάλεια αλλά πρόσωπα δεν μπόρεσα να δω γιατί με χτύπησαν από πίσω.

Χτυπήματα έχω στο σώμα και στα πόδια.

Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση των ληστών και των ναρκεμπόρων», ήταν η κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης από τον καθηγητή για ό,τι του συνέβη μέρα μεσημέρι μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, καθηγητής Μετεωρολογίας Χαράλαμπος Φείδας, κάνει λόγο για μια ακόμη σοκαριστική είδηση, «η οποία επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη θλιβερή και αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του ΑΠΘ με τις εγκληματικές ομάδες που κυριολεκτικά λυμαίνονται τους χώρους του».

Για μία ακόμη φορά, υπογραμμίζει, αποδεικνύεται η αναποτελεσματικότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο και την απροθυμία της αστυνομίας να επέμβει ακόμη και σε κακουργήματα και εγκλημάτων κατά της ζωής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...