179
|

Λινού: Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον ΕΟΔΥ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 10:21

Λινού: Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον ΕΟΔΥ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 10:21

Η κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ανησυχητική και αυτή τη στιγμή απαιτούνται εγρήγορση, σύνεση και σύμπνοια, τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για 1.400 και πλέον κρούσματα τα τελευταία τρία 24ωρα.

Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, η κυρία Λινού δεν έκρυψε ωστόσο τον προβληματισμό της για τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ, καθώς μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα κρούσματα.

«Δεν είμαι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ», σημείωσε η καθηγήτρια, «θα έπρεπε να υπάρχουν rapid test –ακόμα και αν γίνονται λάθη– που θα πραγματοποιούνται αμέσως μόλις κάποιος ενημερώνει ότι στο περιβάλλον του υπάρχει θετικό κρούσμα. Πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο και να εκπαιδευτούν και εκείνοι που απαντούν στα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ».

Η κυρία Λινού επανέλαβε ότι «πρέπει να γίνει υποχρεωτική η μάσκα μέσα και έξω, να ληφθούν μέτρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ αναφερόμενη στα γυμναστήρια, τόνισε πως έχει αποδειχθεί, καιρό τώρα, ότι είναι εστίες μετάδοσης, επειδή οι άνθρωποι που αθλούνται αναπνέουν πιο βαθιά.

«Κρούσματα κορονοϊού θα έχουμε πολλά, το θέμα είναι αν θα έχουμε κρούσματα σοβαρά», επεσήμανε για την πορεία της COVID-19 στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...