511
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων σε παρέμβασή του στη Βουλή. Λογικά θα έχει ρωτήσει τη γυναίκα του για κάθε τι | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Λεβέντης για ταυτότητα φύλου: «Δεν θα το ψηφίσω γιατί δεν θέλει η γυναίκα μου»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 13:33
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων σε παρέμβασή του στη Βουλή. Λογικά θα έχει ρωτήσει τη γυναίκα του για κάθε τι
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Λεβέντης για ταυτότητα φύλου: «Δεν θα το ψηφίσω γιατί δεν θέλει η γυναίκα μου»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 13:33

«Πριν ψηφίσω κάτι ρωτάω τη γυναίκα μου», αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης όταν ρωτήθηκε για τη στάση του κόμματός του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου στη Βουλή. Δικαιολογεί μάλιστα τη δική του αρνητική στάση επικαλούμενος τη… σύζυγό του και κάνοντας διάφορα σχόλια εφηβικού επιπέδου.

«Τώρα τι να πω στη Νατάσα; Ότι ο Χρήστος θα λέγεται Χριστίνα;», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή. Πρόσθεσε ότι ένας 15χρονος «όταν από Κωνσταντίνος γίνει Κωνσταντίνα περισσότερο θα τον περιγελούν στο σχολείο».

Δήλωσε ότι έχει «το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, πάντα στήριξα τις μεταρρυθμίσεις, από την Ευρώπη αντιγράφω ό,τι εγκρίνω, δεν αντιγράφω τα πάντα».

Ωστόσο, για τη στάση του επικαλέστηκε… τη διαφωνία της συζύγου του: «Κάτι που δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου στην κυρία Νατάσα να της το εξηγήσω δεν θα πάω να ψηφίσω στη Βουλή! Εγώ πριν να πάω στη Βουλή πρώτα εξηγώ στη γυναίκα μου.

» Της λέω προχθές εκεί που πίναμε καφέ “θα ψηφίσουμε ανταλλαγή πληροφοριών με ξένες τράπεζες για ξέπλυμα χρήματος”. Μου λέει “ωραίο, κάντο”. Τώρα τι να πω στη Νατάσα; Ότι απέναντι ο Χρήστος θα λέγεται Χριστίνα;».

Συνέχισε λέγοντας: «Είπα να τους κρεμάσουμε; Είπα να τους σκοτώσουμε; Αντίθετα είπα να τους δώσουμε και σύνταξη, την εργασία τους» και δεσμεύθηκε ότι η Ένωση Κεντρώων «αυτοδυνάμως ή όπου συμμετέχει σε κυβέρνηση θα καταργήσει αυτό τον νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου αναμένεται να εισαχθεί για συζήτηση στη Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη.

Επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπής είχαν ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι. Η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά την ολομέλεια, η Ενωση Κεντρώων εξέφρασε επιφυλάξεις, ενώ τα άλλα κόμματα (ΧΑ και ΚΚΕ) το είχαν καταψηφίσει.

Τσακαλώτος: «Πολύς ο φιλελευθερισμός, λίγοι οι φιλελεύθεροι»

Θέση στο ζήτημα που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση πήρε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μια μάλλον σπάνια παρέμβαση για θέματα εκτός του χαρτοφυλακίου του.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή» της Κυριακής με τίτλο «Πολύς γαρ ο φιλελευθερισμός, λίγοι δε οι φιλελεύθεροι», ο υπουργός τονίζει ότι η Αριστερά θεωρεί ότι χρειάζεται διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και υποστήριξή τους από κοινωνικές δυνάμεις.

Προσθέτει με μια αιχμή προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, ότι οι πολιτικοί που καταλαβαίνουν την ανάγκη επέκτασης των δικαιωμάτων, αλλά καταψηφίζουν είτε για να τα έχουν καλά με την κοινωνική τους βάση είτε για να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα ως μέσα για τις πολιτικές τους επιδιώξεις και όχι ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Τροπολογίες και ενστάσεις

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ότι η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για την ταυτότητα φύλου, αλλά για άτομα άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η ΝΔ θα δει το θέμα από τη σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά όχι με τις υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για χρήση για μικροκομματικούς λόγους.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης επαναλαμβάνει ότι «καμία απολύτως διόρθωση του πρώτου μέρους του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου δεν θα ήταν ικανή να με πείσει να υπερψηφίσω ένα νομοθέτημα που τορπιλίζει τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...