210
Εικόνα από το κέντρο μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια |

Λέσβος: Νεκρός 15χρονος πρόσφυγας και δύο τραυματίες από επίθεση ανήλικου Αφγανού στη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 11:28
Εικόνα από το κέντρο μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια
|

Λέσβος: Νεκρός 15χρονος πρόσφυγας και δύο τραυματίες από επίθεση ανήλικου Αφγανού στη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 11:28

Ενας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματίας και άλλος ένας τραυματισμένος ελαφρά είναι ο απολογισμός του φονικού που έγινε το Σάββατο μετά τις 11 το βράδυ στην «ασφαλή πτέρυγα» (safe zone) των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, όλοι οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, είναι 14-15 ετών, από το Αφγανιστάν, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή ενός ακόμα.

Σε συνέντευξή του, πριν λίγες ημέρες, ο διοικητής του κέντρου, Γιάννης Μπαλπακάκης, είχε δηλώσει ότι οι safe zone, είναι ασφαλείς προστατευμένες ζώνες, ξεχωριστές από τον υπόλοιπο πληθυσμό για την προστασία των φιλοξενουμένων, όπως των ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων, των γυναικών που ταξίδεψαν μόνες και των μονογονεϊκών οικογενειών.

Ο κ. Μπαλπακάκης είχε σημειώσει στις 8 Αυγούστου ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι είχαν φτάσει τους 505, ενώ οι θέσεις που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι μόλις 160.

Τους δύο τελευταίους μήνες, όμως, οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί κατά πολύ και έτσι λίγες μέρες αργότερα, αυτός ο αριθμός ήταν ακόμα μεγαλύτερος.

Την περασμένη Τρίτη, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Γραφείου Λέσβου της ΥΑ του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Θοδωρής Αλεξέλλης είχε αναφέρει ότι οι ασυνόδευτοι είχαν ανέλθει στους 600 κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αποσυμφόρηση και την αναγκαιότητα προστασίας των παιδιών.