427
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υπογράφει αυτόγραφα στην πρεμιέρα της ταινίας «Η επιστροφή» στο Τόκιο, Ιαπωνία. | (Yuriko Nakao/Getty Images)

Λεονάρντο Ντι Κάπριο εναντίον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2016, 13:18
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υπογράφει αυτόγραφα στην πρεμιέρα της ταινίας «Η επιστροφή» στο Τόκιο, Ιαπωνία.
|(Yuriko Nakao/Getty Images)

Λεονάρντο Ντι Κάπριο εναντίον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2016, 13:18

Ο Λεορνάντο ντι Κάπριο ξέσπασε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για την προώθηση της ταινίας «Η επιστροφή» (The Revenant), στην Ιαπωνία, εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων ρεπουμπλικάνων υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ. Και ο λόγος, η άρνησή τους να πιστέψουν στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με τον Μπεν Τσάιλντ στον Guardian.

Ο ηθοποιός και περιβαλλοντολόγος, που βρίσκεται στο Τόκιο για να προωθήσει το επικό γουέστερν του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, δήλωσε ότι ο επόμενος ηγέτης του πιο δυνατού κράτους δεν πρέπει να είναι κάποιος που αρνείται να ακούσει στην λογική.

«Δεν θα έπρεπε να έχουμε έναν υποψήφιο που δεν πιστεύει στην μοντέρνα επιστήμη και να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας μας. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να αναλάβουν το ρόλο τους», είπε ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Οι δύο Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι που προηγούνται για το χρίσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τεντ Κρουζ, έχουν και οι δύο απορρίψει την κλιματική αλλαγή. Ο Τεντ Κρουζ έχει αναφερθεί σε αυτή ως μια ψευδο-επιστημονική θεωρεία, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ είπε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι δεν πολύ πιστεύει ότι ο άνθρωπος δημιούργησε την κλιματική αλλαγή. Η υποψήφιος των Δημοκρατικών και φαβορί να πάρει το χρίσμα, αποκάλεσε την άρνηση για την αλλαγή του κλίματος «παρωδία».

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο που υπέγραψε ένα πολυετές συμβόλαιο με την Netflix τον περασμένο Μάρτιο, για να γυρίσει μια σειρά από φιλμ με θέμα το περιβάλλον, εξέφρασε την ελπίδα ότι το επερχόμενο ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου, πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ταξιδεύουμε σε όλον τον κόσμο και καταγράφουμε την κλιματική αλλαγή», είπε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο επιβεβαιώνοντας ότι παραγωγοί ταινιών επισκέφτηκαν την Κίνα, την Ινδία και επίσης τον Νότιο και Βόρειο πόλο.

Ο ηθοποιός καλωσορίστηκε από εκατοντάδες θαυμαστές, με μερικούς από αυτούς να είναι ντυμένοι αρκούδες. Επίσης, είναι το πρώτο του ταξίδι που κάνει στο Τόκιο εδώ και δύο χρόνια. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πώς αισθάνεται που κέρδισε το Οσκαρ είπε ότι είναι ένα ευχάριστο γεγονός και ότι αισθάνεται φανταστικά. «Ελπίζεις ότι θα παραμείνεις στα αρχικά ιδανικά και όνειρά σου, και το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι ότι θα συνεχίσω να προσπαθώ για να κάνω όσο καλύτερες ταινίες γίνεται», πρόσθεσε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Αργότερα, ο ηθοποιός είπε στην ιαπωνική πρεμιέρα για την ταινία στους λόφους Ροπόνγκι στο Τόκιο, ότι είναι τιμή και προνόμιο να είναι μέρος της ιστορίας του κινηματογράφου και επίσης ότι ήταν μεγάλη τιμή ο τρόπος με τον οποίο βραβεύτηκαν όλοι την νύχτα των Οσκαρ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...