262
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημοσιοποιούμε άκριτα όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, τόνισε στην παρέμβαση του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Λέκκας, σημειώνοντας ότι όλοι οφείλουν να επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη | Youtube

Λέκκας: Εγκληματική ανευθυνότητα να μιλάνε για επικείμενο μεγάλο σεισμό

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 13:23
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημοσιοποιούμε άκριτα όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, τόνισε στην παρέμβαση του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Λέκκας, σημειώνοντας ότι όλοι οφείλουν να επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη
|Youtube

Λέκκας: Εγκληματική ανευθυνότητα να μιλάνε για επικείμενο μεγάλο σεισμό

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 13:23

«Εγκληματική ανευθυνότητα» καταλόγισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας σε όσους δεν διστάζουν να προβλέπουν μεγάλο σεισμό στη δυτική Ελλάδα μέσα στο επόμενο δίμηνο – ανάμεσά τους και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ακης Τσελέντης.

«Η Πολιτεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο σεισμό, αλλά αυτός δεν ξέρουμε πότε θα έρθει», τόνισε ο κ. Λέκκας σε δηλώσεις του στην τηλεόρααση του ΑΝΤ1 (δείτε τις αμέσως κάτω), με αφορμή την μελέτη της ομάδας ΒΑΝ για επικείμενο μεγάλο σεισμό και ζήτησε από τους πολίτες να μην δίνουν βάση σε ανεύθυνες προγνώσεις.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ χαρακτήρισε ασαφή τη σχετική προειδοποίηση του κ. Τσελέντη και της Ομάδας ΒΑΝ προς την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, καθώς όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «περιελάμβανε την μισή Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, με ανάρτησή του στο Facebook, αφου εκφράζει την πεποίθηση ότι θα έχουμε μεγάλο σεισμό στην περιοχή της Δυτικης Ελλάδας, καταφέρεται εναντίον όσων δεν επιτρέπουν με δηλώσεις και πράξεις τους, την όσο το δυνατόν καλύτερη κινητοποίηση και προετοιμασία της Πολιτείας, ενώ αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψή του ότι στον μεγάλο σεισμό του 2008 είχαν ενημερωθεί οι αρχές και είχαν γινει μέχρι και μυστικές κινήσεις του Στρατού!

Μετά τον πρόσφατο σεισμό 6,4R της 26 Οκτ 2018 στη Ζάκυνθο ανέφερα ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή γιατι η ευρύτερη…

Geplaatst door Akis Tselentis op Maandag 4 februari 2019

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσων του ΑΝΤ1, ο κ. Τσελέντης μίλησε και για την επιστολή – προειδοποίηση της Ομάδας ΒΑΝ προς την Eπιτροπή Σεισμικού Κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Και σε αυτή τη συνέντευξή του ο καθηγητής επέμεινε στην ανάγκη προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού για έναν μεγάλο σεισμό, καθώς όπως είπε, δεν θεωρεί ότι ο σεισμός της Πρέβεζας ήταν ο κύριος. Δείτε αναλυτικά την περιγραφή του:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...