477
O αβάς Ρομπέρτο Φίσερ επιδεικνύοντας το «Αλμπουμ με αυτοκόλλητα αγίων» | youtube.com

To λεύκωμα με αγίους που… σκοράρουν σαν τον Μέσι!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2016, 07:59
O αβάς Ρομπέρτο Φίσερ επιδεικνύοντας το «Αλμπουμ με αυτοκόλλητα αγίων»
|youtube.com

To λεύκωμα με αγίους που… σκοράρουν σαν τον Μέσι!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2016, 07:59

Σίγουρα θα θυμάστε τα άλμπουμ με ποδοσφαιριστές που σε παλαιότερες εποχές τα παιδιά σάρωναν από τα περίπτερα τις γκοφρέτες για να βρουν μέσα φωτογραφίες των αγαπημένων τους άσσων και να τις κολλήσουν στις σελίδες τους.

Οπως και τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς των σχολείων και την ακατάσχετη φλυαρία που έβγαινε από τα στόματα των βαριεστημένων μαθητών σαν ένα τερατώδες κύμα ψίθυρου και κάλυπτε συχνά ώς και τις ψαλμωδίες των ιερέων.

Χρησιμοποιώντας το πρώτο ελαφρώς παραλλαγμένο -το λεύκωμα ακούει στο αλλόκοτο και κάπως βέβηλο όνομα «Αλμπουμ με αυτοκόλλητα αγίων»-, ο αβάς Ρομπέρτο Φίσερ αποπειράθηκε να χτυπήσει το δεύτερο, την απάθεια και την πλήξη που προκαλεί η παραδοσιακή κατήχηση της ιταλικής εκκλησίας η οποία δεν έχει μεταβληθεί εδώ και αιώνες.

levkom 3
Μια άποψη της γραφικής κωμόπολης Σαν Μαρτίνο ντ΄ Αλμπαρο όπου ιερουργεί ο αβάς Ρομπέρτο Φίσερ (YouTube)

Και τα κατάφερε πέραν πάσης προσδοκίας. Η πιτσιρικαρία της κωμόπολης Σαν Μαρτίνο ντ’ Αλμπαρο, που βρίσκεται στη βόρεια Λιγουρία κοντά στην Τζένοβα, ξετρελάθηκε με την ιδέα και καταγίνεται νυχθημερόν να συγκεντρώσει τις 33 φιγούρες των αγίων που απαρτίζουν το λεύκωμα και οι οποίες βεβαίως μοιράζονται απ΄ τον πανέξυπνο ιερωμένο μονάχα στο χώρο της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας.

Αντί για τον Λιονέλ Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και άλλους σούπερσταρ των γηπέδων τα παιδιά συλλέγουν τους αστέρες που φώτισαν με τη δράση και την προσωπικότητά τους την εκκλησία, από τους παλαιότερους (άγιος Πέτρος, άγιος Παύλος, άγιος Θωμάς) μέχρι τους νεόφυτους του στερεώματος των αγίων (Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας, πατήρ Πίος κ.α.).

Οπως δηλώνει στην Σίλβια Μαρκέτι και στο Ozy o 38χρονος αβάς Φίσερ, που πριν αναδεχθεί το ιερατικό σχήμα είχε δουλέψει ως DJ σε κρουαζιερόπλοια στη Μεσόγειο ψυχαγωγώντας μικρούς και μεγάλους με ρυθμούς τέκνο και ρέιβ «η προσέγγισή μου φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στην εκκλησία και αλιεύει μέσα τους κάθε καλό που κρύβεται στην ψυχή τους. Γιατί ακόμα και οι απλοί άνθρωποι και ιδίως τα παιδιά έχουν εντός τους την αγιοσύνη και την εκφράζουν συχνά στην καθημερινή ζωή τους – άγιοι δεν είναι μόνον εκείνοι που έχουν αναγνωριστεί από την Αγία Εδρα».

 

leykoma 7
Ο αβάς Φίσερ εκπέμπει από το ραδιοφωνικό σταθμό της ενορίας περιστοιχισμένος από τα νεώτερα μέλη του ποιμνίου του (youtube.com)

Εκτός αυτού όμως ο αβάς Φίσερ διευθύνει τον ιδιαίτερα δημοφιλή διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της ενορίας του και πρωτοστάτησε στην ίδρυση της πρώτης «χριστιανικής ντίσκο» σε μία παραλία, όπου οι θρησκευτικοί ύμνοι έχουν «ντυθεί» με μουσική τέκνο. Κορυφαίο χιτ της ιδιότυπης αυτής ντίσκο αποτελεί το εύγλωττο «Διώξε το Σατανά από κοντά σου».

Για κείνον η μουσική είναι ένας ακόμη τρόπος να διαδώσει στους συντοπίτες του τον Λόγο του Κυρίου. «Η Παρθένος Μαρία θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι στην επίγεια ζωή μας και όταν χορεύουμε, τραγουδάμε ή διασκεδάζουμε είναι κι εκείνη ευτυχισμένη» καταλήγει ο αβάς Ρομπέρτο και τα μάτια του φωτίζονται από μια έντονη πνευματική λάμψη.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...