177
Ο Ρόμαν Προτάσεβιτς σε συνέντευξη Τύπου στο Μινσκ, μετά την απαγωγή του από πράκτορες της Λευκορωσίας | Ramil Nasibulin/BelTA/Handout via REUTERS

Λευκορωσία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Προτάσεβιτς και η σύντροφός του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 10:39
Ο Ρόμαν Προτάσεβιτς σε συνέντευξη Τύπου στο Μινσκ, μετά την απαγωγή του από πράκτορες της Λευκορωσίας
|Ramil Nasibulin/BelTA/Handout via REUTERS

Λευκορωσία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Προτάσεβιτς και η σύντροφός του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 10:39

Ενα μήνα μετά την «γκαγκστερική» απαγωγή του, από τους πράκτορες του Αλεξάντρ Λουκασένκο, οι αρχές της Λευκορωσίας έθεσαν σε κατ’οίκον περιορισμό τον αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς, όπως και την σύντροφό του, Σοφία Σαπέγκα, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC.

Ο Προτάσεβιτς και η Σαπέγκα είχαν συλληφθεί στις 23 Μαΐου, αφότου οι λευκορωσικές αρχές εξανάγκασαν σε προσγείωση στο Μινσκ αεροπλάνο της Ryanair, που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό του Βίλνιους. Μαχητικό αεροσκάφος της Λευκορωσίας, με εντολή του Λουκασένκο, είχε εξαναγκάσει το αεροπλάνο της Ryanair να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Ο αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε από το κρατητήριο σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ, όπως και η Σαπέγκα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του Ντμίτρι Προτασέβιτς στο BBC, ο οποίος σημείωσε ότι οι λευκορωσικές αρχές δεν παρέχουν προς το παρόν καμία ενημέρωση στην οικογένεια.

Ο πατριός της Σαπέγκα, δήλωσε παράλληλα στο BBC ότι η κίνηση αυτή αιφνιδίασε τους γονείς της και ότι τώρα βρίσκεται μόνη της σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...