217
Ο Τιμούρ Γκρίσκο πάνω από τον διαδηλωτή που κείτεται αναίσθητος στο Μινσκ, στις 10 Αυγούστου | REUTERS/VASILY FEDOSENKO

Λευκορωσία: Πήρε διαζύγιο επειδή ο άντρας της έδειρε διαδηλωτή

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 17:04
Ο Τιμούρ Γκρίσκο πάνω από τον διαδηλωτή που κείτεται αναίσθητος στο Μινσκ, στις 10 Αυγούστου
|REUTERS/VASILY FEDOSENKO

Λευκορωσία: Πήρε διαζύγιο επειδή ο άντρας της έδειρε διαδηλωτή

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 17:04

Χάκερ υπέκλεψαν και δημοσίευσαν τα στοιχεία 1.000 αστυνομικών των ΜΑΤ που πήραν μέρος στη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Λευκορωσία.

Μάλιστα, η σύζυγος ενός από αυτούς, που εικονίζεται πάνω από αναίσθητο και ημίγυμνο διαδηλωτή κατά τα επεισόδια της 10ης Αυγούστου, ζήτησε και πήρε διαζύγιο.

Πρόκειται για την 30χρονη Λίλια Σαλιμγκάρεβα, πρωταθλήτρια στο body building στη χώρα της, που ήταν παντρεμένη με τον 29χρονο Τιμ Γκρίσκο, ο οποίος συγκέντρωσε τα πυρά χιλιάδων χρηστών όταν μαθεύτηκε ότι είναι αυτός που στέκεται πάνω από τον διαδηλωτή.

Αρχικά μάλιστα, είχε διαδοθεί ότι εκείνος ο διαδηλωτής ήταν νεκρός, όμως αργότερα, διαπιστώθηκε ότι ήταν αναίσθητος, μεθυσμένος και χτυπημένος από τους αστυνομικούς, που τον είχαν συλλάβει και μετά τον πέταξαν στον δρόμο από το αυτοκίνητό τους.

Η Λίλια Σαλιμγκάρεβα

Η Σαλιμγκάρεβα είπε ότι αποφάσισε να κάνει αίτηση διαζυγίου καθώς λάμβανε απειλητικά email και απειλές για τη ζωή της. «Αυτό θέλει η κοινωνία. Είναι καλύτερα για μένα, πιο ασφαλές», δήλωσε σε δημοσιογράφο.

Οι μαζικές διαδηλώσεις στη Λευκορωσία ξεκίνησαν τον Αύγουστο, όταν ο Αλεξάντρ Λουκασένκο φάνηκε να κερδίζει ξανά τις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία και η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για νοθεία. Από τότε, συνεχίζονται και συχνά καταλήγουν σε εξαιρετικά βίαιη καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας με συλλήψεις και ξυλοδαρμό των διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...