816
Η Λάνα ντελ Ρέι στο διάσημο μουσικό φεστιβάλ Κοατσέλα το 2014 | Wikipedia

Λάνα Ντελ Ρέι: «Σιχάθηκα τις γυναίκες που λένε ότι ωραιοποιώ την κακοποίηση»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 21:50
Η Λάνα ντελ Ρέι στο διάσημο μουσικό φεστιβάλ Κοατσέλα το 2014
|Wikipedia

Λάνα Ντελ Ρέι: «Σιχάθηκα τις γυναίκες που λένε ότι ωραιοποιώ την κακοποίηση»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 21:50

«Τα τραγούδια μου ωραιοποιούν την κακοποίηση των γυναικών από τους συντρόφους τους; Δεν πάτε καθόλου καλά».

Με αυτά – περίπου – τα λόγια απάντησε η Ελίζαμπεθ Γκραντ (γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Λάνα ντελ Ρέι) στους επικριτές της και σε όσες την κατηγορούν ότι «έχει πάει τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω».

Μεταξύ άλλων, η 35χρονη αμερικανίδα τραγουδίστρια ξεκαθαρίζει ότι «είναι δικαίωμά της οι στίχοι των τραγουδιών της να μιλούν (και) για γυναίκες που έχουν μερικές φορές υποτακτικούς ή παθητικούς ρόλους στις σχέσεις τους».

Η Ντελ Ρέι σε ένα νέο, μακροσκελές post της στο Instagram απάντησε σε κατηγορίες που έχει δεχτεί για τα τραγούδια της, ότι «εξωραΐζει την κακοποίηση».

Εν όψει του νέου άλμπουμ της, η ερμηνεύτρια-τραγουδοποιός ξεκίνησε παραθέτοντας κάποια ονόματα από άλλες τραγουδίστριες, Αφροαμερικανίδες ή Λατινοαμερικάνες κυρίως, προκαλώντας εντονότερες αντιδράσεις.

«Τώρα που οι Doja Cat, Αριάνα [Γκράντε], Καμίλα [Καμπέγιο], Cardi B, Kehlani, Νίκι Μινάζ και Μπιγιονσέ έχουν κάνει Νο1 επιτυχίες για το να είσαι σέξι, γυμνή, να κάνεις σεξ, να απατάς τον σύντροφό σου κ.λπ. μπορώ σας παρακαλώ να συνεχίσω να τραγουδάω για το πώς είναι να νιώθεις όμορφη όταν ερωτεύεσαι ακόμα και αν η σχέση σου δεν είναι τέλεια, για το να χορεύεις για χρήματα -ή για ό,τι άλλο θέλω- χωρίς να με “σταυρώνουν” ή να λένε ότι ωραιοποιώ την κακοποίηση;»

Η Ντελ Ρέι συνέχισε με το μήνυμά της γράφοντας ότι το υλικό των τραγουδιών της προέρχεται από αληθινές εμπειρίες.

«Σιχάθηκα τις γυναίκες συγγραφείς και τις εναλλακτικές τραγουδίστριες που λένε ότι ωραιοποιώ την κακοποίηση, ενώ στην πραγματικότητα είμαι ένας λαμπερός άνθρωπος που τραγουδάω για την πραγματικότητα των συναισθηματικά κακοποιητικών σχέσεων που κυριαρχούν σε ολόκληρο τον κόσμο».

Όπως προσθέτει, θεωρεί «αξιολύπητο» το να λένε οι άλλοι ότι «έχω γυρίσει τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω» και απλώς υπενθυμίζει σε όλους το ότι γράφει για κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες γυναικών.

«Το είδος της γυναίκας που λέει όχι, αλλά οι άντρες ακούνε ναι, το είδος των γυναικών που έχουν κατακεραυνωθεί ανελέητα επειδή είναι αυθεντικές, οι ευαίσθητοι εαυτοί τους, το είδος των γυναικών που οι ιστορίες και οι φωνές τους αφαιρούνται από ισχυρότερες γυναίκες ή από άνδρες που μισούν τις γυναίκες», προσθέτει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey) on

«Θέλω επίσης να πω ότι έχουν περάσει 10 χρόνια ανόητων κριτικών και έχω μάθει πολλά από αυτές, αλλά επίσης αισθάνομαι ότι έδειξα πραγματικά το δρόμο στις άλλες γυναίκες να σταματήσουν να “φορούν ένα χαρούμενο πρόσωπο” και να μπορούν να πουν ό,τι θέλουν στη μουσική τους, σε αντίθεση με την εμπειρία μου, όπου ακόμα κι αν εξέφρασα μια νότα θλίψης στους δύο πρώτους δίσκους μου, θεωρήθηκα κυριολεκτικά υστερική σαν να ήμασταν στη δεκαετία του 1920» εξηγεί στο μακροσκελές της μήνυμα στα social media.

«Ημουν ειλικρινής και αισιόδοξη στις δύσκολες σχέσεις που είχα. Σας πληροφορώ ότι αυτό συμβαίνει σε πολλές γυναίκες. Να είμαστε ξεκάθαροι, δεν είμαι φεμινίστρια, αλλά θα πρέπει κάπου να υπάρχει στον φεμινισμό μία θέση για τις γυναίκες που συμπεριφέρονται και μοιάζουν με μένα», έγραψε στη συνέχεια.

Για την ιστορία, το νέο της άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα η τραγουδίστρια υπογράφει δύο νέες ποιητικές συλλογές που κυκλοφορούν σε λίγο καιρό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...