155
| REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

Λαγκάρντ: Προετοιμασμένες για την Ομικρον οι οικονομίες της Ευρωζώνης

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 09:31
|REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

Λαγκάρντ: Προετοιμασμένες για την Ομικρον οι οικονομίες της Ευρωζώνης

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 09:31

Η Ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες του νέου κύματος της Covid-19 ή την παραλλαγή Oμικρον. Αυτό υποστήριξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της πανδημίας στα κράτη του ευρώ.

«Υπάρχει προφανής ανησυχία για την οικονομική ανάκαμψη (της Ευρωζώνης) το 2022, όμως πιστεύω ότι μάθαμε πολλά. Τώρα ξέρουμε τον εχθρό μας και τι μέτρα να πάρουμε. Είμαστε όλοι καλύτερα εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούμε στον κίνδυνο ενός πέμπτου κύματος ή στη μετάλλαξη Ομικρον», είπε η Λαγκάρντ, μιλώντας την Κυριακή στην ιταλική τηλεόραση RAI.

«Η κρίση μας δίδαξε ότι αυτός ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα. Επομένως, δεν θα είμαστε προστατευμένοι μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ιταλική μετάφραση των δηλώσεών της.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19. Η νέα παραλλαγή Ομικρον εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα και ήδη κρούσματά της εμφανίστηκαν στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...