340
Αλέξης Τσίπρας και Παναγιώτης Λαφαζάνης το 2014, όταν βρίσκονταν στο ίδιο -αντιμνημονιακό- στρατόπεδο | ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ IntimeNews

Λαφαζάνης: Με παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήμουν υπουργός

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2022, 13:41
Αλέξης Τσίπρας και Παναγιώτης Λαφαζάνης το 2014, όταν βρίσκονταν στο ίδιο -αντιμνημονιακό- στρατόπεδο
|ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ IntimeNews

Λαφαζάνης: Με παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήμουν υπουργός

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2022, 13:41

Kαταγγελία για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρώην Νο2 του κόμματος και πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» δήλωσε ότι υπήρξε θύμα παρακολουθήσεων ενώ ήταν μέλος της κυβέρνησης αλλά και αργότερα, όταν αποχώρησε από το κόμμα.

«Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρµόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Ολα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαφαζάνης ισχυρίστηκε μάλιστα πως όσο ήταν υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες.

«Εγώ σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι, ως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των διαπραγματεύσεων που κατέληξαν σε συμφωνία µε τη Ρωσία για τη διέλευση ενός μεγάλου αγωγού από τη χώρα µας, παρακολουθούμουν εκείνη την περίοδο τουλάχιστον από τέσσερις υπηρεσίες. Ελληνικές και ξένες» υποστήριξε.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στα όσα είχαν διαρρεύσει για το περίφημο «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο το οποίο φέρεται να προετοίμαζε.

Ανέφερε επίσης: «Εκείνη την περίοδο παρακολουθούμουν µάλλον αδιαλείπτως από ελληνικά κέντρα, τα οποία θεωρούσαν ότι η δραστηριότητά µου ως υπουργού έβαζε σε κίνδυνο, υποτίθεται, τα ελληνικά συμφέροντα ασφαλείας. Και ασφαλώς τα κέντρα αυτά που µε παρακολουθούσαν παίξανε ρόλο σε αυτήν τη συνωμοσία, η οποία στήθηκε σε βάρος µου, µε στόχο να εξουδετερώσει μια εναλλακτική επιλογή για τη χώρα απέναντι στα μνημόνια. Αυτή η σκευωρία σε βάρος µου, µε το δήθεν “ριφιφί” στο Νοµισµατοκοπείο, χαλκεύτηκε στα τότε κυβερνητικά κέντρα. Εγώ τότε προάσπιζα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο δημοκρατικό “όχι” του δημοψηφίσματος. Αυτό έκανα και αυτό ήθελαν να συκοφαντήσουν στο πρόσωπό µου προσάπτοντάς µου τέτοιες κατηγορίες. Για σχέσεις µε ξένες χώρες, όπως τη Ρωσία».

Για την επίμαχη περίοδο της αποχώρησης του από τον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν και τότε ήταν θύμα παρακολούθησης σημείωσε: «∆εν έχω στοιχεία για να τεκμηριώσω κάτι τέτοιο, αλλά φαντάζομαι ότι, δυστυχώς, οι µυστικές υπηρεσίες της χώρας µας και τότε µε παρακολουθούσαν. Για το πώς θα αντιδράσω στην κυβέρνηση και παντού. Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρμόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Ολα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό την κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News