487
Ο Χριστόφορος Βερναδάκης (στη φωτογραφία δίπλα στον προβληματισμένο Αλέξη Τσίπρα) λειτούργησε ως «λαγός» της νέας κυβερνητικής μεθόδευσης | INTIMEnews

Κυβέρνηση της γκαζόζας: Ετοιμάζουν τώρα προσχώρηση των «έξι» της ψήφου εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 16:15
Ο Χριστόφορος Βερναδάκης (στη φωτογραφία δίπλα στον προβληματισμένο Αλέξη Τσίπρα) λειτούργησε ως «λαγός» της νέας κυβερνητικής μεθόδευσης
|INTIMEnews

Κυβέρνηση της γκαζόζας: Ετοιμάζουν τώρα προσχώρηση των «έξι» της ψήφου εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 16:15

Στον απόηχο της κοινοβουλευτικής παρωδίας των τελευταίων ημερών και καθώς η επιχείρηση αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής δεν τελεσφόρησε, στο Μαξίμου απεργάζονται νέους τρόπους θωράκισης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Μένοντας σταθεροί στη γραμμή των μεθοδεύσεων -εντός και εκτός Βουλής- προκειμένου να παραταθεί όσο το δυνατόν πιο άνετα ο βίος της κυβέρνησης, η (βολική) «λύση» στην οποία  κατέληξαν, δεν ήταν άλλη από την ένταξη των έξι βουλευτών που είπαν «ναι» στην πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης.

Το συγκεκριμένο σενάριο βγήκε να το περιγράψει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκης.

«Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση» είπε στον «News 24/7 88,6» για το θέμα των εκλογών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι εξετάζεται το σενάριο προσχώρησης -αν χρειαστεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε-  των έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και για να αποδώσει το ευρύτερο της προσπάθειας που καταβάλλεται από Μαξίμου και Κουμουνδούρου, συμπλήρωσε ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ «θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα».

Ο… χρησμός Βούτση

Κληθείς να σχολιάσει την αδυναμία της κυβέρνησης να αποτυπώσει κοινοβουλευτικά τη δεδηλωμένη που έλαβε με την ψήφο εμπιστοσύνης και το κατά πόσο εξετάζεται η ενίσχυση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τις προσθήκες των έξι «προθύμων», ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αρκέστηκε να πει: «Δεν σχολιάζω… κοντός ψαλμός».

Οσο για τα μπρος – πίσω με τον Κανονισμό της Βουλής, ο κ. Βερναδάκης αφού είπε ότι «κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον», επιχείρησε (ανεπιτυχώς) να εξήγησει ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση, δεν ήταν η αλλαγή του Κανονισμού, αλλά «να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί»…

«Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα», τόνισε χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλά για ηθική στην πολιτική!

Στην ίδια συνέντευξη, ο Χριστόφορος Βερναδάκης απάντησε και στις απειλές του Πάνου Καμμένου (σ.σ. για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις σε περίπτωση που τελικά ευοδωθεί το σενάριο της πλήρους αφομοίωσης των έξι «προθύμων»):

«Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε, για να σημειώσει πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο.

Ο Πάνος Καμμένος μειοψήφισε μέσα στο ίδιο του το κόμμα, ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική του αναφορά. «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο Πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» παρατήρησε, κάνοντας λόγο για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Αμυνας.

«Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» διαμαρτηρήθηκε για τις επιθέσεις που εξαπολύει τελευταία ο πρώην κυβερνητικός συνοδοιπόρος και κατέληξε με ένα «φιλικό χτύπημα» στην πλάτη του αρχηγού των ΑΝΕΛ:

«Δεν υποτιμουμε ουτε λοιδωρουμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πεσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή» (εννοώντας τον βουλευτή Φωκά και την περίφημη πια δήλωση για την γκαζόζα).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...