668
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων | Ιntime/Λιάκος Γιάννης

Κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να πέσει «στα μαλακά» η Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 13:45
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων
|Ιntime/Λιάκος Γιάννης

Κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να πέσει «στα μαλακά» η Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 13:45

Eντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τις φωτογραφίες των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά και τίτλο «Δεν είναι αθώοι».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», τόνισε ότι «είναι πραγματικά ντροπή να βλέπουμε σήμερα ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο να απευθύνεται στον δημοκρατικό κόσμο».

«Ολοι οι Ελληνες ένιωσαν ανακούφιση και μια πίστη στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, βλέποντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το σύνθημα “δεν είναι αθώοι”, είναι ένα σύνθημα που ακούστηκε απ’ όλους τους Ελληνες και μέσα στην αναμονή για την απόφαση του δικαστηρίου ταυτίστηκε με την οργή τους απέναντι σε νεοναζιστικά μορφώματα», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και Μητσοτάκη παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι της Χρυσής Αυγής.

Οπως χαρακτηριστικά είπε: «είναι μία απαράδεκτη και θα έλεγα πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή για την «Αυγή”, που είναι ένα ιστορικό έντυπο και πραγματικά λυπάμαι γι αυτό το πρωτοσέλιδο».

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι κανονικά η εφημερίδα θα έπρεπε να πάρει αποστάσεις σήμερα, ώστε να θεωρηθεί λάθος της, αλλά εφόσον εξακολουθεί να υιοθετεί αυτή τη θέση «θα είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορία του εντύπου αλλά συνολικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υιοθετώντας τέτοιες πρακτικές δείχνει να διολισθαίνει από ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την εξουσία, ξανά στο περιθώριο μονοψήφιων ποσοστών».

Οσον αφορά, όπως είπε, την ουσία της υπόθεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «οι άνθρωποι αυτοί οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Σαμαρά. Επί 4,5 χρόνια δεν είδαν να εξελίσσεται η δίκη με τους ρυθμούς που θα έπρεπε, με διάφορες προφάσεις, ενώ σε όλο το μεσοδιάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με διάφορους τρόπους χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο για κομβικά θέματα όπως ήταν το να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. Ο πολίτης καταλαβαίνει ότι σε κομβικά σημεία της νεότερης ιστορίας της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, συνέπραξε με τη Χρυσή Αυγή σε πολλές περιπτώσεις. Δυστυχώς. Οταν ήταν στην αντιπολίτευση, συνέπλευσε με τη Χρυσή Αυγή και τον κ. Κουβέλη για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά ενώ ως κυβέρνηση χρησιμοποίησε ψήφους της ΧΑ κι έλεγε ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι στην περίπτωση του εκλογικού νόμου. Σε πολλές περιπτώσεις, εργαλειοποίησε τη συμμετοχή της ΧΑ σε επικοινωνιακά σόου, όπως στο Καστελόριζο, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ακόμη και μέχρι πρόσφατα, είδαμε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μειώσει τις ποινές, να μην υπάρξει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κι όλα αυτά τα ζητήματα προκειμένου να φθάσει η ΧΑ μέχρι τις εκλογές του 2019 μήπως και μπορέσει να κόψει την αυτοδυναμία από τη ΝΔ. Ευτυχώς, οι πολίτες άκουσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο βασικό πολιτικό διακύβευμα που έθεσε, να αφήσει τη ΧΑ εκτός Βουλής, και το έκαναν».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων για όσους εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια που κάνει η αντιπολίτευση είναι να δημιουργήσει μια σύγχυση. Εάν νομοθετήσουμε κάτι, δεν θα αφορά αναδρομικά την δίκη της Χρυσής Αυγής η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Φρόντισε γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσουν στα μαλακά».

Πρόσθεσε επίσης πως «το πολιτικό σύστημα έπρεπε να κοιτάζει μπροστά κι εκεί που βλέπει μια ομοθυμία του ελληνικού λαού να αφήσει πίσω τέτοιου είδους ναζιστικά μορφώματα, προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύγχυση ο ΣΥΡΙΖΑ για να ψάξει να βρει από κάπου να πιαστεί προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματά του στο εσωτερικό του».

Είπε επίσης, χαρακτηριστικά πως «δεν εξαντλείται το θέμα της Χρυσής Αυγής. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Καταφέραμε σαν χώρα, παρά τα 10 χρόνια κρίσης, να αντέξουμε απέναντι σε τέτοιου είδους μορφώματα και να τα βάλουμε στην άκρη. Και δεν κατανοώ γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση εγκλωβίζεται σε αυτού του είδους τη συζήτηση και θέλει να στείλει στον βούρκο την πολιτική συζήτηση».

Αναφορικά με τον επιδιωκόμενο διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Βουλή, με πλαστές βεβαιώσεις που κατέθεσε η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο εκπρόσωπος είπε ότι «κανένα ρουσφέτι δεν έγινε σε ό, τι αφορά τον διορισμό της κ. Ζαρούλια. Οταν έγινε γνωστή η πρόθεση να προχωρήσει αυτός ο διορισμός, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδειξαν τα αντανακλαστικά τους το ίδιο βράδυ».