314
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κυβέρνηση: Ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Κορκονέα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 08:24
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κυβέρνηση: Ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Κορκονέα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 08:24

Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πέρασε τον νέο Ποινικό Κώδικα, επέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Προανήγγειλε ακόμη αλλαγές στις διατάξεις του Κώδικά για να αποφευχθούν περιστατικά «που είναι σε αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές.

» Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων.

» Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να τροποποιηθούν. Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» είπε ακόμη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αποφυλάκισης

Την αντίθεση της στην αποφυλάκιση του Κορκονέα εξέφρασε η «Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη» η οποία προγραμμάτισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη στις 20:00 στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Σε κείμενο που συνοδεύει το κάλεσμα γίνεται λόγος για μια απόφαση-«χάδι» από το δικαστήριο στη Λαμία, όχι μόνο για την περίπτωση του Κορκονέα, αλλά και για τον συγκατηγορούμενό του, τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών.

«Το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά», τονίζει η «Πρωτοβουλία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...