264
Πρώτο ορόσημο ο Μάρτιος, με την προσδοκία να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πολιτών τον ερχόμενο Ιούνιο | REUTERS/Amit Dave

Κυβέρνηση: Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 15:45
Πρώτο ορόσημο ο Μάρτιος, με την προσδοκία να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πολιτών τον ερχόμενο Ιούνιο
|REUTERS/Amit Dave

Κυβέρνηση: Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 15:45

Eτοιμο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τον άμεσο εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19, με στόχο να έχει εμβολιαστεί στο σύνολό του έως τα τέλη Ιουνίου, όπως είπε στο briefing της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μάλιστα έθεσε για πρώτη φορά σαφές χρονοδιάγραμμα: λίγο μετά τον Μάρτιο θα έχει επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό και ως τα τέλη Ιουνίου θα είναι δυνατό να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες της χώρας!

«Σήμερα, έχουμε την ευτυχή συγκυρία να βλέπουμε πολλές εταιρείες να προχωρούν με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Επομένως, ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα, από ό,τι ήταν κάποιους μήνες πριν», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να συμπληρώσει:

«Και πράγματι, με τις ανακοινώσεις και από την Αμερική, αλλά και από την Ευρώπη και την Πρόεδρο της Κομισιόν, είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου, όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του υπουργείου Υγείας. Αν κάτι μπορεί να πει κάποιος σήμερα με σιγουριά, είναι ότι αυτό το πλάνο καθίσταται, κάθε μέρα και περισσότερο, ρεαλιστικό».

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό και στα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε:

«Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα, προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα –και πάντως, κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο– σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό. Αλλά και τη δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου. Άρα, μένουμε σε αυτό το πλάνο και θα το αναπτύξουμε ακόμη πιο γρήγορα, εάν αυτό χρειαστεί και αν έχουμε τη δυνατότητα περισσότερων εμβολίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...