478
| INTIME/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κυβέρνηση: Από 2 Απριλίου, κάθε Κυριακή υποψήφια για εκλογές 

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2023, 09:49
|INTIME/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κυβέρνηση: Από 2 Απριλίου, κάθε Κυριακή υποψήφια για εκλογές 

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2023, 09:49

Οδγόντα πέντε ημέρες. Τόσες απομένουν ως τις 2 Απριλίου, πρώτη Κυριακή εκείνου του μήνα. Τόσες ημέρες ενδέχεται να είναι και η χρονική απόσταση, η τελική ευθεία, ως το πρώτο νήμα των εθνικών εκλογών.

Διότι όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, από τον Απρίλιο —κάτι που σημαίνει από την πρώτη Κυριακή του μήνα– όλες οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές για τις κάλπες. Σύμφωνα με στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός δεν έχει πει ακόμη στους συνεργάτες του ημερομηνία. Ωστόσο, αν εξαιρέσει κανείς το Πάσχα (16 Απριλίου) συνάγεται με ασφάλεια πλέον ότι μία από τις υπόλοιπες Κυριακές θα είναι αυτή των εκλογών με απλή αναλογική.

Αυτό σημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο, με την επίσημη να ξεκινάει σε δύο μήνες από σήμερα. Αλλωστε όπως ανέφερε την Πέμπτη στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, «στην περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν τον Απρίλιο, η διάλυση της Βουλής θα πρέπει να γίνει στις αρχές με μέσα Μαρτίου».

Στη ΝΔ βρίσκονται πλέον σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς. Την ευθύνη για την κατάρτιση του προγράμματος του κόμματος έχει ο πρώην υπουργός και νυν αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Θεοχάρης σε συνεργασία με βασικούς υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης.

«Δουλεύουμε για την πρώτη Κυριακή σαν να είναι η τελική Κυριακή, για το υψηλότερο δυνατό ποσοστό που θα κρίνει και τις εξελίξεις στη δεύτερη Κυριακή» ανέφερε συνεργάτης του Πρωθυπουργού για τις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής.

Το ίδιο στέλεχος τόνισε πως αν στην πρώτη τετραετία ο στόχος ήταν η ανάπτυξη και η μείωση των φόρων, στην δεύτερη τετραετία ο στόχος είναι: αύξηση μισθών και στήριξη της κοινωνίας. Στο δεύτερο αυτό σκέλος περιλαμβάνονται ζητήματα όπως οι υπηρεσίες υγείας, οι πολιτικές για τη νεολαία και τη στέγη και η συνέχιση του εκσυγχρονισμού του κράτους.

«Η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυση της είναι ένα κόμμα λαϊκό, όπως τόνιζε πάντα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», ανέφερε για το χαρακτήρα της προεκλογικής περιόδου το ίδιο πρόσωπο. Παράλληλα, στο Μαξίμου στέκονται στο γεγονός ότι έχουν εξασφαλιστεί οι αναπτυξιακοί πόροι για την δεύτερη τετραετία μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης (RRF), του ΕΣΠΑ και του Ταμείου για την Αγροτική Ανάπτυξη.

Γνωρίζοντας ότι οι πολίτες ψηφίζουν με βάση τις προσδοκίες για την επόμενη μέρα και όχι «επιβραβεύοντας» μία κυβέρνηση, οι περιοδείες του Πρωθυπουργού θα επικεντρώνονται στα έργα που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης σε κάθε περιοχή της χώρας. «Ο πολίτης κρίνει και σε τοπικό επίπεδο ότι ωφελείται», σημείωνε στέλεχος της ΝΔ.

Η επόμενη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει το διήμερο 13-14 Ιανουαρίου σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Στην Πειραιώς τονίζουν επίσης ότι δίνεται έμφαση στο «ξεσκόνισμα» των υποψηφίων, ώστε να μην υπάρξουν προβληματικές υποψηφιότητες όπως αυτές του Ανδρέα Πάτση που έχει κρατήσει ακόμα την έδρα του στα Γρεβενά και του Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παραιτήθηκε. Στόχος, όπως λένε, είναι να στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια με πρόσωπα που έχουν αναγνωρισιμότητα και έχουν προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο «δεν θα είναι ψηφοδέλτια των celebrities» τόνιζαν κομματικές πηγές —κάτι που βέβαια απομένει να επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...