Kυβέρνηση: Απαράδεκτη η δήλωση Κωνσταντοπούλου «να μπει φυλακή ο Μητσοτάκης»
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, τη Δευτέρα 7 Απριλίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Επικαιρότητα

Kυβέρνηση: Απαράδεκτη η δήλωση Κωνσταντοπούλου «να μπει φυλακή ο Μητσοτάκης»

Οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης της αλήθειας στα Τέμπη, κατήγγειλε ο κυβερνητικός εκπροσωπος Παύλος Μαρινάκης, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Protagon Team

Για οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης της αλήθειας στην υπόθεση της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη σκιά των τελευταίων εξελίξεωναποκαλύψεων με τις  αποστάσεις που πήραν τα πανεπιστημία της Γάνδης και της Πίζας από το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ).

«Πρέπει να διερευνηθεί κάθε πτυχή του για το πώς φτάσαμε να χαθούν 57 συνάνθρωποί μας»,  είπε στο pressroom o εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «είναι απαίτηση να υπάρξει δικαιοσύνη και αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη».

«Οταν σε κατηγορούν για συγκάλυψη δεν ξεχνάς ούτε ποιοι σε έχουν συκοφαντήσει, ούτε ποιοι σε έχουν συκοφαντήσει. Θα κριθούν όλοι και όλα. Ας αφήσουμε έστω και τώρα να κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της, το λέμε δύο χρόνια τώρα.

»Δεν θα αξιολογήσω εγώ τον επικεφαλής ενός ανεξάρτητου οργανισμού, είμαι εδώ να απαντώ για κάποια δεδομένα. Θα το κρίνουν οι αρμόδιοι. Απαντες αξιολογούνται», απάντησε οκ. Μαρινάκης ερωτηθείς αν μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, πρέπει να απομακρυνθεί ο κ. Παπαδημητρίου από τη θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.

«Το τι συνέβη στο πεδίο το κρίνει η δικαιοσύνη. Δεν θα το κρίνουν ούτε οι κυβερνώντες, ούτε οι αντιπολιτευόμενοι, ούτε οι δημοσιογράφοι. Η δικαιοσύνη θα κρίνει», επανέλαβε ο εκπρόσωπος, για να στρέψει στη συνέχεια τα «πυρά» του στην αντιπολίτευση.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δίστασαν να εργαλειοποιήσουν κάθε πιθανή και απίθανη θεωρία», παρατήρησε ο κ. Μαρινάκης, γιατί «άλλο είναι το τραγικό δυστύχημα και άλλο η θεωρία περί δήθεν συγκάλυψης». «Μάλλον μιλάμε για συγκάλυψη της αλήθειας, μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης της αλήθειας», θέλησε να υπογραμμίσει, υπενθυμίζοντας ότι την ημέρα που έγινε η παρουσίαση του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ (27 Φεβρουαρίου 2025) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έσπευσε να προαναγγείλει την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Στις Δημοκρατίες δεν βάζουμε φυλακή τους πολιτικούς μας αντιπάλους»

Ομοίως, ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε απαράδεκτη η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι δεν ησυχάσει αν δεν  «μπει φυλακή ο Μητσοτάκης»…

«Η χώρα μας έχει μια εδραιωμένη Δημοκρατία και στις Δημοκρατίες δεν βάζουμε φυλακή τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Μπορεί να συμβαίνουν και συνέβαιναν στα καθεστώτα, τα οποία έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ο πολιτικός χώρος της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ενδεχομένως και η ίδια γιατί ανήκει σε αυτό τον πολιτικό χώρο», σχολίασε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, πρόσθεσε:

 «Πριν από λίγες μέρες [στη Βουλή] η κυρία Κωνσταντοπούλου απηύθυνε ένα ερώτημα: νόμισμα ή δημοκρατία; Ενα ερώτημα που ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ολοι θέλουμε δημοκρατία και όλοι θέλουμε σταθερό νόμισμα και αυτό το ερώτημα δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Το θέμα είναι και πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό και το έβαλε “στο ζύγι” και γι’ αυτό είπε ό,τι είπε για τον Πρωθυπουργό.

»Η κυρία Κωνσταντοπούλου έβγαλε από τη σειρά εκλογής νόμιμα εκλεγμένους βουλευτές από τους πολίτες για να βάλει τους δικούς της αρεστούς, έτσι αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία η κυρία Κωνσταντοπούλου, όταν την αντιλαμβάνεσαι έτσι θα την αντιλαμβάνεσαι έτσι σε όλα τα πράγματα, ευτυχώς όμως έχουμε Δημοκρατία Η κυρία Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, έχει την τεχνογνωσία. Η χώρα μας έχει μια Δημοκρατία πολύ ισχυρή που ξέρει να αντιδρά και σε πολιτικούς, οι οποίοι δεν σέβονται τους κανόνες της και κάνουν τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις».

Exit mobile version