1105
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων» δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Κυρίτσης επιμένει και επιτίθεται στον Μάρδα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2016, 22:31
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων» δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Κυρίτσης επιμένει και επιτίθεται στον Μάρδα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2016, 22:31

Ο Γιώργος Κυρίτσης επιμένει στις αρχικές του θέσεις για την «ταξική» πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνειδητή επιβάρυνση όσων ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα. «Δεν είναι διχαστικό το άρθρο μου» είπε μιλώντας στο Mega. «Θα έγραφα μερικές αράδες παραπάνω εξηγώντας την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και παραγωγή. Θα το εξηγούσα λίγο περισσότερο, αλλά θα έμενα ακριβώς στην ίδια στάση, ότι στόχος μας είναι να μετακυλήσουμε τα βάρη από τους φτωχούς στους πλούσιους».

Επίσης επιτέθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα που επέκρινε τις θέσεις του βουλευτή: «Τόσα καταλαβαίνει, τόσα λέει» είπε χαρακτηριστικά.

Τι έγραψε στην «Αυγή»
Για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, να επιβαρυνθούν όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, που είχε ως σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη», έκανε λόγο ο Γιώργος Κυρίτσης, μία μέρα μετά την ορκωμοσία του στη Βουλή, όπου κατέλαβε τη θέση της Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία παραιτήθηκε μετά τα δύο «Οχι» στο Υπερταμείο και στον «κόφτη».

Αρθρογραφώντας στην εφημερίδα Αυγή (ο και εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης για το Προσφυγικό) επιτίθεται στον «αστικό Τύπο», επειδή ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και, αγνοώντας τα πρωτοφανή μέτρα, με τα οποία πλήττονται τα φτωχότερα στρώματα, όπως για παράδειγμα οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση ασκεί ταξική πολιτική υπέρ των αδυνάτων.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του: «Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι’ αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων»

Με βάση αυτό το «βαρκιζαϊκό σχήμα», η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της».

Και προσθέτει: «Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων».

«Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους “Μενουμευρωπαίους”, και αυτό ακριβώς κάνει», καταλήγει.

Το πρωί της Παρασκευής και αφού τα όσα είχε γράψει είχαν προκαλέσει ήδη σάλο, ο κ. Κυρίτσης επανήλθε. «Εννοούσα τα ευπορότερα στρωματά, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του “Ναι” στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», είπε ο κυβερνητικός βουλευτής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Προσέθεσε ότι «οι λαϊκές δυνάμεις που ψηφίσαν “Οχι” στο δημοψήφισμα δεν τάχτηκαν υπέρ του Μνημονίου αλλά ψηφίσαν τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί καλύτερα το Μνημόνιο». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι κάτι αντίστοιχο είχε πει την περασμένη Κυριακή στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τα εσώψυχα του με τις δηλώσεις Κυρίτση», σχολίασε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. «Εχουν μεγάλο βάρος αυτά που λέει ο κ. Κυρίτσης γιατί λέει αυτά που πραγματικά σκέπτονται», τόνισε η ίδια.

Αργότερα η ΝΔ εξέδωσε και ανακοίνωση για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ τόνισε πως «ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα» και κάνει λόγο για «αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους», αλλά και για «βουλιμία της εξουσίας» που οδηγεί την κυβέρνηση στο να διχάζει τους Ελληνες.

«Όσο περισσότερο φορτώνουν βάρη στον ελληνικό λαό, όσο περισσότερο βυθίζονται στα αδιέξοδά τους τόσο περισσότερο υβρίζουν και διχάζουν. Το κάνουν συνειδητά. Το κάνουν απροκάλυπτα. Το κάνουν κυνικά. Αυτή είναι η στρατηγική τους» σημείωσε η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως επικίνδυνη «για την ενότητα των Ελλήνων, για το παρόν και το μέλλον της χώρας».

Τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση καυτηρίασε και το Ποτάμι, που το μεσημέρι της Παρασκευής εξέδωσε μια ιδιαίτερα σκωπτική ανακοίνωση:

«Ο κ. Κυρίτσης λέει τα προφανή: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη επί της μαντάμ Μέρκελ και του Ολαντρέου καταπολέμησε τη φοροδιαφυγή των πλουσίων, εξαφάνισε την διαφθορά, έδωσε δουλειά στους άνεργους, απάλλαξε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μεροκαματιάρηδες από δυσβάστακτους φόρους, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ και γύρισε τον μηνιαίο μισθό στα 751 ευρώ! Ηδη ζούμε σε άλλη Ελλάδα, αυτή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ας το γιορτάσουμε. Με προσλήψεις βέβαια. Εχει μείνει κανένα τρολ αδιόριστο; Κανένας Καρανίκας; Κανένα ανίψι; Μπα όλοι βολεύτηκαν. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν διπλά»…

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ ανέφερε:

«Τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν καθημερινά με έναν ορυμαγδό δηλώσεων να μην καταλαβαίνουν την κατάσταση της χώρας και των πολιτών. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι “η κυβέρνηση ψηφίσθηκε για να μετακυλήσει τα βάρη στους ΜένουμεΕυρωπαίους που είναι τα ευπορότερα στρώματα», μία απίστευτα διχαστική και ανακριβή δήλωση σε σχέση με το δημοψήφισμα του καλοκαιριού. Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγενά δήλωσε ότι «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Είμαστε ανθεκτικός λαός». Δεν είχαμε σκεφτεί πράγματι την περίπτωση να ψήφιζε κάποιος αυτά τα μέτρα γιατί υπάρχει και το χειρότερο της σκλαβιάς από τους Τούρκους με τα 400 χρόνια! Τον χορό βέβαια ξεκίνησε και πάλι ο κ. Καμμένος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που δήλωσε ότι ψήφισε εγκληματική και αντισυνταγματική διάταξη και παρόλα αυτά ακόμη δεν έχει παραιτηθεί. Αυτό όμως που ειλικρινά δεν περιμέναμε είναι να βρει υποστηριχτή στο πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση που μίλησε για διάταξη που ψηφίσθηκε (και από τον ίδιο) στα όρια της αντισυνταγματικότητας με σαφή πρόθεση να στηρίξει τον εθνικολαϊκιστή εταίρο της κυβέρνησης. Τι άραγε έκανε ως Πρόεδρος για να αποφευχθεί η ψήφιση μίας ρύθμισης στα όρια της αντισυνταγματικότητας; Χθες αντίθετα ο κ. Τσακαλώτος, αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης, δήλωσε ότι συμφωνεί με το μέτρο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και ιδεολογικά. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την χώρα. Γιατί εδώ ισχύει ακριβώς ο στίχος του Καβάφη: “Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις”».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε εμμέσως τις δηλώσεις Κυρίτση, αναφέροντας ότι η ΝΔ «αντιστρατεύεται μια οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και θα μεριμνά για εκείνους που επλήγησαν από τη διακυβέρνησή της». Από την Κουμουνδούρου σημείωσαν πως η Νέα Δημοκρατία είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, κατηγορώντας τη ότι »διόγκωσε την ανεργία, τσάκισε τα αδύναμα στρώματα, κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας και οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση».

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, απολύσεις, ασυλία στους μεγαλο-φοροφυγάδες και τους διαπλεκόμενους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε τον Στ. Παπασταύρου, τη λίστα Λαγκαρντ ή την τροπολογία-δώρο στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών;» υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...