246
Η Στέλλα Κυριακίδου (δεξιά) καταφθάνει με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωκοινοβούλιο για να μιλήσει στους ευρωβουλευτές | REUTERS/Johanna Geron/Pool

Κυριακίδου προς τους ευρωβουλευτές: «Ολοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 18:14
Η Στέλλα Κυριακίδου (δεξιά) καταφθάνει με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωκοινοβούλιο για να μιλήσει στους ευρωβουλευτές
|REUTERS/Johanna Geron/Pool

Κυριακίδου προς τους ευρωβουλευτές: «Ολοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 18:14

Εξι ημέρες μετά την ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε από την Bild για τους χειρισμούς της στο θέμα των εμβολίων, η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απευθύνθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και είπε ότι μόνο αν μείνουμε ενωμένοι θα αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Η ίδια υπερασπίστηκε τον εαυτό της και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Ολοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την καταπολέμηση του ιού», είπε, για να συμπληρώσει ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να δουλεύει «μέρα και νύχτα, για να διασφαλίσει ότι αυτά τα εμβόλια μεταφέρονται στους πολίτες μας».

Παράλληλα, η κυρία Κυριακίδου επεσήμανε ότι η ΕΕ εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια διανέμονται σε όλα τα κράτη-μέλη δίκαια και ισότιμα, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενήλικων Ευρωπαίων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, δηλαδή στις 21 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προχώρησε στην πρώτη δημόσια παραδοχή ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν βρίσκεται στο σημείο που θα ήθελε όσον αφορά τη μάχη κατά του κορονοϊού.

«Αργήσαμε με τις εγκρίσεις. Ημασταν πολύ αισιόδοξοι με τη μαζική παραγωγή. Και πιθανώς, πολύ βέβαιοι ότι οι παραγγελίες θα παραδίδονταν στην ώρα τους», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συζήτηση σχετική με τη στρατηγική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της.

«Υπάρχουν μαθήματα να πάρουμε», υπογράμμισε η Φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν κάνει συμβιβασμούς στην ασφάλεια κι ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...