183
Η Βρετανίδα, στη μέση με καλυμένο το πρόσωπο, ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο την Τρίτη 7 Ιανουαρίου | REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Κύπρος: Τέσσερις μήνες με αναστολή στη Βρετανίδα για τη ψευδή καταγγελία βιασμού

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 09:52
Η Βρετανίδα, στη μέση με καλυμένο το πρόσωπο, ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο την Τρίτη 7 Ιανουαρίου
|REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Κύπρος: Τέσσερις μήνες με αναστολή στη Βρετανίδα για τη ψευδή καταγγελία βιασμού

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 09:52

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε την Τρίτη ποινή τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή στη 19χρονη Βρετανίδα, η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε καταγγείλει ότι είχε βιαστεί ομαδικά από 12 Ισραηλινούς.

Στην 19χρονη επιβλήθηκε και πρόστιμο 140 ευρώ.

Κατά την ανακοίνωση της ποινής  ο δικαστής έκανε λόγο για δεύτερη ευκαιρία στη Βρετανίδα και έλαβε υπόψιν το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και το ακαδημαϊκό έτος που έχασε.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», η 19χρονη ξέσπασε σε λυγμούς και έπειτα αποσύρθηκε σε αίθουσα του δικαστηρίου με τη μητέρα και τους δικηγόρους της. Εξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες γυναίκες και άνδρες, ακόμη και από το Ισραήλ, διαδηλώνοντας υπέρ της κοπέλας.

Στην πολυσέλιδη απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ότι η 19χρονη δεν είπε την αλήθεια, υπέπεσε σε αντιφάσεις και προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο.

Πριν από την επιβολή ποινής, η υπεράσπιση της 19χρονης εξέταζε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, όσο και την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...