386
Ο Νικόλας Μεταξάς κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, τον Απρίλιο του 2019 |

Κύπρος: Ποινική δίωξη σε 15 αστυνομικούς για τον σίριαλ κίλερ των αλλοδαπών γυναικών

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 14:27
Ο Νικόλας Μεταξάς κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, τον Απρίλιο του 2019
|

Κύπρος: Ποινική δίωξη σε 15 αστυνομικούς για τον σίριαλ κίλερ των αλλοδαπών γυναικών

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 14:27

Ποινική δίωξη σε 15 αστυνομικούς για αμελή διερεύνηση άσκησε ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου για την υπόθεση του σίριαλ κίλερ Νικόλα Μεταξά, που είχε συγκλονίσει το νησί πριν από ένα χρόνο.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς που είχαν διερευνήσει τα προηγούμενα χρόνια τις καταγγελίες για εξαφάνιση των πέντε γυναικών, που εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί και δύο παιδιών τους.

Τον περασμένο Απρίλιο, άρχισε να ξετυλίγεται το φρικιαστικό νήμα της υπόθεσης του 35χρονου τότε λοχαγού του στρατού Νικόλα Μεταξά, ο οποίος είχε απαγάγει και δολοφονήσει τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Στις 14 Απριλίου του 2019, ένα πλημμυρισμένο από τις βροχές φρεάτιο σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο, στο Μιτσερό, ξέρασε στην επιφάνεια ένα πτώμα γυναίκας σε αποσύνθεση. Από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος που κατέληξε στον σίριαλ κίλερ της Κύπρου, ο οποίος ομολόγησε τους επτά φόνους, ανάμεσά τους και των δύο μικρών κοριτσιών. Κάποια από τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε βαλίτσες στην τοξική Κόκκινη Λίμνη έπειτα από αναζήτηση εβδομάδων, η οποία είχε καθηλώσει την κοινή γνώμη του νησιού.

Ερευνες, τον Απρίλιο του 2019, στην τοξική Κόκκινη Λίμνη για τις σορούς των θυμάτων – Intime

Πολίτες της Κύπρου είχαν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία των αρχών στο θέμα της εξαφάνισης αλλοδαπών γυναικών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, είχε ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων. Παραδέχθηκε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «απέτυχαν στην αποστολή τους να προστατέψουν αθώες και ανυπεράσπιστες ψυχές που βρήκαν τον θάνατο με τόσο τραγικό και απεχθή τρόπο».

Στις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, που διήρκεσαν 53 ημέρες, συμμετείχαν δεκάδες στελέχη της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, καθώς και ειδικοί επιστήμονες της Σκότλαντ Γιαρντ

Την εισήγηση για τις ποινικές διώξεις ενέκρινε ο γενικός εισαγγελέας και αναμένεται να καταχωριστούν τα κατηγορητήρια, ώστε να οριστεί η ημερομηνία της δίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το protothema.gr, πρόκειται για τους αστυνομικούς που δέχθηκαν και ερεύνησαν τις καταγγελίες για απαγωγή των πέντε γυναικών και των δύο παιδιών.

Κάποιες εξ αυτών των υποθέσεων αρχειοθετήθηκαν ως μη αστυνομικής φύσεως με την σύμφωνη γνώμη της Γενικής Εισαγγελίας, η οποία σήμερα είναι κατήγορος…

Ο Νικόλας Μεταξάς μετά από παραδοχή όλων των κατηγοριών εναντίον του, δεν δικάστηκε και καταδικάστηκε χωρίς να γίνει ακροαματική διαδικασία σε επτά φορές ισόβια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...