598
Ενας δύτης ετοιμάζεται να μπει στα τοξικά νερά της Κόκκινης Λίμνης για να συνεχίσει τις έρευνας για τις σορούς των θυμάτων του Νίκου Μεταξά | REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Κύπρος: Πτώμα παιδιού στη δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2019, 11:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/05/2019 19:37
Ενας δύτης ετοιμάζεται να μπει στα τοξικά νερά της Κόκκινης Λίμνης για να συνεχίσει τις έρευνας για τις σορούς των θυμάτων του Νίκου Μεταξά
|REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Κύπρος: Πτώμα παιδιού στη δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2019, 11:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/05/2019 19:37

Μετά από ημέρες ερευνών και ειδικά μηχανήματα που σάρωναν τον βυθό, ανασύρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» στο Μιτσερό, δεύτερη βαλίτσα, που περιέχει πιθανότατα μέλη ενός εκ των θυμάτων του «Ορέστη».

Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι ιατροδικαστές για να μεταβούν για αυτοψία ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και με την χρήση της ρομποτικής κάμερας. Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης επιβεβαίωσε ότι μέσα στην βαλίτσα βρέθηκε ανθρώπινη σορός σε κατάσταση αποσύνθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πτώμα ανήκει σε παιδί.

Στην Κόκκινη Λίμνη, ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος είχε ισχυριστεί ότι είχε πετάξει τα πτώματα της Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλλιπίνες και της οκτάχρονης Ελενα Ναταλία Μπουνέα, από τη Ρουμανία.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το σύστημα σόναρ είχε σαρώσει ολόκληρη την έκταση της λίμνης.

Οπως εξήγησε, στις 5 το πρωί της Κυριακής δόθηκαν τα αποτελέσματα της σάρωσης, επισημαίνοντας ότι ο αναλυτής και χειριστής του σόναρ υπέδειξε κάποια σημεία αναφοράς δίδοντας μάλιστα και προτεραιότητα.

Συνεχίζοντας, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής είπε ότι στο σημείο πρώτης προτεραιότητας με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας εντοπίστηκε το αντικείμενο, σηματοδοτήθηκε και στη συνέχεια, δύτης καταδύθηκε και το ανέσυρε, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν μία βαλίτσα, με τη σορό σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Καταγγελία 21χρονης για βιασμό της πριν από δύο χρόνια από τον serial killer

Στις 30 Απριλίου, μία αλλοδαπή γυναίκα κατήγγειλε ότι το 2017, όταν ήταν 19 ετών, την βίασε ο Νίκος Μεταξάς, ο οποίος μάλιστα βιντεοσκόπησε τον βιασμό με το κινητό του.

Ο 35χρονος υπαξιωματικός παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ξανά το πρωί της Κυριακής, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο σίριαλ κίλερ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και μεταφέρθηκε συνοδεία της αντιτρομοκρατικής. Το δικαστήριο ανανέωσε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα προσωποκράτησής του. Ο 35χρονος δεν είχε νομική εκπροσώπηση και στο αίτημα για την ανανέωση της κράτησής του είπε: «Δεν έχω ένσταση».

Στο δικαστήριο έγιναν αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού της γυναίκας από τον «Ορέστη». Η 19χρονη είπε ότι τον γνώρισε το 2016, με σκοπό να τη φωτογραφίσει ως μοντέλο. Στις αρχές του 2017, την πήρε από το σπίτι της, με σκοπό να της δώσει μια φωτογραφία. Μέσα στο αυτοκίνητο την βίασε και βιντεοσκόπησε την πράξη του με το κινητό. Η 21χρονη έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις 3 Μαΐου και διαπιστώθηκε ότι συνομιλούσε με το ψεύτικο προφίλ του «Ορέστη». Ο 35χρονος δεν παραδέχεται τη νέα υπόθεση βιασμού.

Ο Νίκος Μεταξάς μεταφέρεται στο δικαστήριο

Μάλιστα, η γυναίκα φαίνεται ότι εκμυστηρεύτηκε στην πρώην σύζυγο του Μεταξά τον βιασμό, μέσω των social media, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κύπρου.

Για όλες τις υποθέσεις συγκεντρώθηκαν 352 τεκμήρια και έγιναν έρευνες σε εννέα σπίτια και οχήματα, αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται τόσο στην Κόκκινη Λίμνη, όσο και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. Στην Κόκκινη Λίμνη, το Σάββατο σύστημα sonar «σάρωσε» και κατέγραψε τον πυθμένα και σήμερα θα μελετηθούν τα αποτελέσματα, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Μέχρι στιγμής, ο «Ορέστης» αντιμετωπίζει κατηγορίες για επτά φόνους, αλλά ο ίδιος ομολόγησε έξι, καθώς επιμένει ότι η εξάχρονη Σιέρα πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.

Αναλυτικά οι υποθέσεις:

Μέρι Ρόουζ και η εξάχρονη κόρη της, Σιέρρα
Αριάν Παλάνας Λοζάνο
Μαρικάρ Βαλντέζ
Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και ο οκτάχρονη κόρη της, Ελενα
Κχάτα Ανού
Βιασμός και ασελγής επίθεση εναντίον 19χρονης γυναίκας, το 2017.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή οι αρχές της Κύπρου ανακοίνωσαν ότι ταυτοποιήθηκε η δεύτερη σορός, που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό. Ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο από τις Φιλιππίνες.

Διαμαρτυρία γυναικών έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας – REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...