263
Οι υγειονομικές αρχές στην Κύπρο επιταχύνουν τα τεστ κορονοϊού στη Λάρνακα μετά την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 | EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Κύπρος: Αιφνιδιασμός από το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 18:50
Οι υγειονομικές αρχές στην Κύπρο επιταχύνουν τα τεστ κορονοϊού στη Λάρνακα μετά την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19
|EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Κύπρος: Αιφνιδιασμός από το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 18:50

Αριθμός ρεκόρ από 83 νέα περιστατικά κορονοϊού σημειώθηκε την Τρίτη στην Κύπρο, όταν το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ που είχε καταγραφεί στη χώρα ήταν την 1η Απριλίου με 58 νέες μολύνσεις.

Και μπορεί ο αριθμός να φαίνεται μικρός, όμως στατιστικά αφορά το 0,007% του γενικού πληθυσμού, όταν στην Ελλάδα των 400 περίπου κρουσμάτων αφορά στο 0,004%. Ο αντίστοιχος αριθμός στην Ελλάδα θα ήταν περίπου 720.

Αρα, πρόκειται για σχεδόν διπλάσια ημερήσια κρούσματα σε σύγκριση με την Ελλάδα και αναλογικά με τον πληθυσμό της Κύπρου.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας είχε ανακοινώσει αρχικά την Τρίτη ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3.645 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 62 νέα περιστατικά. Μετά την ανακοίνωση των 62 κρουσμάτων, δηλώθηκαν ακόμη 21 τα οποία διερευνώνται.

Ιχνηλάτηση

Εντύπωση προκαλούν πάντως οι λεπτομέρειες που ανακοινώνονται από την ιχνηλάτηση των περιστατικών, καθώς διαρρέουν «ανεπίσημα» ακόμη και προσωπικές λεπτομέρειες.

«Εξι άτομα είναι επαφές που συνδέονται με περιστατικό που ανακοινώθηκε με συμπτώματα και εργάζεται στο μπαρ-καφέ “Γωνιά” στη Λεμεσό. Το ένα από τα σημερινά άτομα είναι από το οικογενειακό της περιβάλλον και άλλο ένα από το φιλικό της περιβάλλον. Τα άλλα 4 είναι παρέα που μαζί με τον φοιτητή του Frederick και την επαφή του που ανακοινώθηκε χθες συχνάζουν στο ίδιο μπαρ-καφέ. Επίσης, το μπαρ προμηθεύει με προϊόντα για ναργιλέ το προσωπικό του Mr Nargilax από το οποίο βρήκαμε μέχρι στιγμής 5 άτομα», αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

»Επτά άτομα είναι επαφές από το Οδοντιατρείο Happy Teeth στη Λάρνακα, ενώ ακόμη δύο είναι επαφές του πορτογάλου αεροσυνοδού που ανακοινώθηκε θετικός τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρει το δελτίο…  δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...